REUTERS

Spelersvakbond steunt Mertens en co in conflict met voorzitter: “Inhouden van loon is niet rechtsgeldig”

De spelersvakbond FIFPro spreekt in een persbericht zijn steun uit aan de spelers van Napoli. Die zijn verwikkeld in een conflict met voorzitter Aurelio De Laurentiis. De excentrieke filmproducent besliste de lonen van zijn spelers voor de maand oktober voorlopig te schorsen en is van plan alle salarissen met 25 procent te verlagen.

De aanleiding voor de vete tussen spelers, bij wie ook Rode Duivel Dries Mertens, en De Laurentiis is de weigering van de spelersgroep om op afzondering te blijven na het 1-1-gelijkspel in de Champions League, thuis tegen Salzburg op 5 november. Het kwam in de kleedkamers van het San Paolo-stadion tot een hevige ruzie tussen enkele spelers en Edoardo De Laurentiis, de zoon van voorzitter Aurelio en vicevoorzitter van de club. Ook coach Carlo Ancelotti ontspringt de dans niet. De T1 van Napoli probeerde te bemiddelen tussen spelers en bestuur, maar was in feite ook geen voorstander van het voortzetten van de afzondering.

De FIFPro laat in een communiqué op zijn website weten de spelers van Napoli te steunen. "Het voornemen van Napoli om de lonen van de spelers in te houden, heeft geen geldige basis en wordt collectief aangevochten", luidt het. De FIFPro gelooft dat de ad-hoc beslissing van Napoli om spelers te verbieden naar huis te gaan en bij hun families te zijn na de match tegen Salzburg, onrechtvaardig was. "Zoals alle andere werknemers hebben ook professionele voetballers het recht dat hun privéleven wordt verzekerd, vooral gezien de al overvolle kalender waardoor ze vaak voor langere periodes van huis zijn."

Volgens de FIFPro overtreedt het Napoli-bestuur de Italiaanse regels en mogen spelers niet willekeurig worden gestraft wanneer een resultaat tegenvalt. "De FIFPro staat klaar om hulp te bieden opdat de spelers niet langer worden onderworpen aan misbruik en intimidatie", besluit het persbericht.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Phil De Vleeschouwer

    Het zou eens kunnen dat dit een grote leegloop bij Napoli gaat inluiden. Misschien zelfs zonder dag Napoli geld zal krijgen voor die spelers.

  • cor vermonden

    Dat is gewoon rechtsgeldig, moesten ze hier ook doen met de graaiende politici.

Lees meer