2
Getty Images

VIDEO: Mertens scoort weer, maar Castagne doet hetzelfde en knikkert Napoli uit de beker

Dries Mertens heeft 2018 ingezet met een doelpunt. De valse nummer 9 van Napoli begon op de bank, net als heel wat sterkhouders van de club uit Napels, maar scoorde wel bij zijn invalbeurt. Het werd een doekje voor het bloeden, want Atalanta Bergamo stoot door in de Coppa Italia (1-2). Met dank aan Timothy Castagne die de 0-1 maakte.

De kwartfinale is dus het eindstation voor Dries Mertens en de zijnen. Vroeg in de tweede helft keek de thuisploeg al tegen een 0-1-achterstand aan. Getekend: Timothy Castagne. Onze landgenoot was er als de kippen bij om een gekraakt schot alsnog tegen de netten te duwen. 

Dries Mertens moest de netelige situatie helpen om te buigen in een overwinning, maar dat draaide anders uit. De Rode Duivel kwam er op voor Callejon en zag dan Gomez de 0-2 maken. Met nog zes officiële minuten op de klok wist Mertens dan toch de aansluitingstreffer te scoren. Nota bene met het hoofd. Het mocht niet meer baten. Mertens en Napoli liggen uit de Italiaanse beker. In de halve finale treft Atalanta Bergamo straks Juventus of Torino die morgen nog tegen elkaar spelen.

2
Getty Images

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy de clerck

    dries mertens moet als valse nummer 9 in het nationaal elftal spelen....

Lees meer