4
AFP
FIO
FIO
3
4
NAP
NAP

Waanzin in Firenze! Napoli wint spektakelstuk, Dries Mertens scoort prachtgoal en lokt (omstreden) penalty uit

Fiorentina - Napoli 3-4. Wat een wedstrijd in Firenze. Een emotionele rollercoaster was het, met een scoreverloop dat de gekste dimensies aannam. Fiorentina opende het best. Zielinski maakte hands zonder dat hij het zelf wist, de VAR bekeek de fase lange tijd, waarna Pulgar vanop de stip raak trof. Daarna nam Napoli over en was het Dries Mertens die de schijnwerpers vol op zich gericht kreeg. Eerst tekende de Rode Duivel voor de gelijkmaker met een heerlijke plaatsbal. Daarna ging het leer op de stip nadat Mertens het been van zijn, nota bene liggende, opponent wel héél nadrukkelijk opzocht. Ref Massa vond het een penalty, de VAR gaf zijn zegen (of sliep?). Een omstreden beslissing.

“Jullie moeten mij eens uitleggen waarom het penalty was bij Mertens”, fulmineerde Fiorentina-coach Vincenzo Montella na afloop. “Dat was een zuivere schwalbe en niemand die iets zei. De referee vond het een overtreding, maar er is toch een videoref. Waarom gebruikt hij die dan niet?”

Geen zorg voor Insigne, die rustig de trekker overhaalde. Eén-twee halfweg.

Na de pauze werd het pas echt een zottekensspel. Milenkovic kopte krachtig binnen uit een hoekschop. Fiorentina mocht weer dromen van een punt of meer. Maar niet voor lang. Callejon tekende met een gekruist schot voor de 2-3. Nog gaven de Florentijnen zich niet verloren. Boateng schudde op zijn oude dag iets vernuftigs uit zijn mouwen, de paal hielp wat mee: 3-3. Twee minuten later viel het doek over het spektakelstuk. Mertens met een geweldige pre-assist, Callejon die teruglegt en Insigne die ongestoord kan binnenduwen. Aanwinst Franck Ribéry werd bij Fiorentina in het slot nog naar het front geroepen. De Franse veteraan claimde vergeefs de strafschop die Mertens wél kreeg. 

Drie-vier: waanzin in Firenze. Goals die als rijpe appels uit de bomen vallen: de Serie A is niet meer wat ze geweest is. (bekijk alle doelpunten onder de foto’s)

4
REUTERS
4
AFP
4
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • daniel van de vondel

    Spijtig van die Schwalbe van Dries Mertens. Het betere acteerwerk oftewel eerder gezegd net heel slecht geacteerd.

  • Jan De Korte

    Toch al erg dat het uitlokken van een penalty als een goede daad wordt beschouwd. Bovendien nog omstreden.

Lees meer