2
Twitter Vincent de Vries

Steunbetuiging uit onverwachte hoek voor zieke Ricksen

Een foto van Fernando Ricksen vlak na een operatie in een ziekenhuisbed heeft op social media veel reacties opgeroepen. De oud-profvoetballer lijdt aan de spierziekte ALS, en krijgt steunbetuigingen van alle kanten.

De opmerkelijkste steunbetuiging is misschien nog wel te zien op de facebookpagina van de supportersvereniging van Celtic. Deze Schotse club is de stadsgenoot én aartsvijand van Glasgow Rangers, waar Ricksen zes jaar speelde. Onder de foto van Ricksen staat de tekst: "Niemand zou aan zo'n tragische ziekte moeten lijden. Beterschap en veel geluk toegewenst van de Celtic-supporters.''

Via zijn biograaf Vincent de Vries heeft Ricksen laten weten dat hij dankbaar is voor de beterschapswensen die hij mag ontvangen. Tevens geeft de voormalig international aan te hopen dat hij op tijd fit is voor zijn benefietwedstrijd die 25 maart in Fleetwood Town wordt gespeeld.

Er wordt overigens ook een film gemaakt van de strijd die Ricksen levert tegen zijn ziekte. Het geld hiervoor, zo'n 21.000 euro, is bijeengebracht door supporters van Glasgow Rangers.

2
ANP

Lees meer