4
ANP Pro Shots

Exclusief voor abonnees

Stijn Vreven (44) blikt terug op avontuur bij NAC Breda: "Verhaal was mooier dan ik kon dromen"

Met de jongste ploeg in de Nederlandse eredivisie, bovendien met het kleinste budget het behoud verzekeren. Stijn Vreven (44) deed meer dan z'n job bij NAC Breda. Toch kondigde hij zaterdagavond aan dat hij de club verlaat. "Misschien wou ik te snel gaan."

Stijn, gefeliciteerd met de redding. Onmiddellijk na de zege kondigde je echter aan dat je vertrekt.

"Die beslissing was al veel langer genomen, maar ik heb het willen stilhouden tot we zeker waren van het behoud. Ik wou geen commotie veroorzaken bij de fans."

Waarom stap je op ondanks het behoud?

"Het bestuur en ik zaten niet op dezelfde lijn naar de toekomst toe. Toen ik hier aankwam, stond NAC 9de in de Jupiler League (tweede klasse, red.) Ik kreeg anderhalf jaar tijd om te promoveren, maar uiteindelijk eindigden we alsnog als vijfde en mochten, heel onverwacht, via de eindronde naar de Eredivisie. Met een heel nieuwe ploeg, de jongste van allemaal én met het kleinste budget, was de enige doelstelling het behoud. Dat hebben we vrij keurig gedaan, maar nu opnieuw het behoud als doelstelling hebben, nee, dat vind ik niet genoeg. En de fans ook niet denk ik. Misschien wou ik te snel gaan, te grote stappen nemen."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ETIENNE BOECKX

    Ideale coach voor een ploeg met ambitie ! Is het type Gerets en was ook als speler een winnaars type

Lees meer