2 Ronaldo gisteravond na zijn vierde in Vilnius.
AP Ronaldo gisteravond na zijn vierde in Vilnius.

Straks ook definitief de internationale GOAT? Ronaldo breekt na vier goals nog wat records

Het zijn weer vruchtbare dagen voor Cristiano. Na een goal zaterdag in Servië (2-4), gisteravond vier stuks in Litouwen (1-5). Goed voor de 54ste hattrick in zijn carrière, zijn achtste voor Portugal. Voorbij Robbie Keane als all-time topschutter in EK-kwalificaties en een stap dichter bij het illustere record van ene Ali Daei. De Iraanse spits telt 109 goals als international achter zijn naam. Ronaldo (34) zit aan 93 stuks. Nog 16 te gaan. Niet evident, maar met CR7 weet je nooit.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Na een haperende start heeft Portugal zich als regerende Europese kampioen herpakt in kwalificatiegroep B. De Portugezen openden met draws thuis tegen Oekraïne en Servië, maar hebben de koplopers uit Oekraïne (13 op 15) in het vizier. Met dank aan Cristiano - hoe kan het ook anders. In zijn 161ste interland nam hij maar liefst vier goals voor zijn rekening. Eerst een penalty in minuut 5, goal die al meteen goed was voor een mijlpaal. Het was het 40ste land waartegen Cristiano al scoorde. Ook België staat in het rijtje - remember maart 2007 en een 4-0-nederlaag in een EK-kwalificatiematch met Stijn Stijnen in goal.

Litouwen zorgde voor de verrassende gelijkmaker en lang leek het weer een frustrerende avond te worden voor Portugal, tot Cristiano voor nog twee nieuwe mijlpalen zorgde. Eerst wat geluk met een effectzwanger schot op het uur waarop de doelman zich zwaar verkeer, vier minuten later met de afwerking van dichtbij. Aasgier. Zijn 54ste hattrick in z’n carrière was meteen een feit. Maar nog was de honger niet gestild. In minuut 76 rondde hij een counter af, voor de 93ste goal uit zijn interlandcarrière. Zo is hij meteen de eerste Europese speler die de kaap van de 90 goals gerond heeft. Alleen Ali Daei, een spits die zijn conto zienderogen opdreef in de Aziatische zone tegen voetbaldwergen, moet de Juve-ster nog voor zich dulden. Maar nu wel al voorbij de Ier Robbie Keane, die zijn record kwijt is. De ex-spits van Tottenham liet 23 goals in EK-kwali’s optekenen, Ronaldo heeft er nu 24.

2
EPA

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Jonas Peulemans, ik volg het voetbal vanaf 1962. Heb grote spelers in het echt zien spelen. Jij zegt dat C.Ronaldo minder afhankelijk is van zijn medespelers dan Messi. Ik ben liefhebber van beide spelers. C.Ronaldo is de beste afmaker in de historie, dus hij is altijd afhankelijk van zijn medespelers die hem de bal op de juiste manier moeten aanspelen om te scoren. Messi creëert bijna altijd zijn eigen kansen. Lees de statistieken maar na, Jij zal schrikken

  • Peggy Laureys

    34 jaar en blijven presteren ! Nog steeds heb ik het moeilijk met zijn vertrek uit Madrid maar ik blijf een grote fan !! Viva Ronaldo. Viva King CR7

Lees meer