Thibaut Courtois geniet van titelparade... zonder trofee

Nadat Atlético Madrid zich gisteren met een draw in Camp Nou tot Spaans kampioen heeft gekroond en daarvoor zelfs van de Barça-fans applaus kregen, volgde vandaag een titelparade door de straten van Madrid. Tienduizenden fans van Atlético verzamelden rond de Neptunusfontein in Madrid, de plek nabij het Spaanse parlement en het Prado waar traditioneel de Atlético-aanhangers de triomfen van 'Los Colchoneros' vieren, om de eerste titel sinds 1996 te vieren.

Thibaut Courtois, Toby Alderweireld en co genoten zichtbaar van het rondje in de open bus, waarna de helden een voor een op het podium geroepen werden en uitgebreid gefêteerd. Bizar: de spelers van Atlético Madrid hebben nog geen trofee overhandigd gekregen. Om de eenvoudige reden dat het hoofd van de Spaanse bond momenteel op reis is. Pas bij de eerste thuismatch van volgend seizoen zou de beker officieel overhandigd worden. De 'rojiblancos' lieten dat niet aan hun hart komen en postten foto's en filmpjes op hun Instagram-accounts.

Zaterdag volgt de tweede apotheose van Atlético's seizoen met de finale van de Champions League tegen stadsrivaal Real. Simeone zag gisteren zowel Diego Costa als Arda Turan uitvallen. Beide toppers zijn hoogst twijfelachtig. Bij Real is Cristiano Ronaldo onzeker.

4
AFP
4
AFP
4
AFP
4
AFP

Lees meer