Zdravko Mamic
EPA Zdravko Mamic

Toplui voetbalclub Dinamo Zagreb voorlopig in de cel

Zdravko Mamic en diens jongere broer Zoran, beiden actief als algemeen manager en trainer van de Kroatische voetbalclub Dinamo Zagreb, zitten voor minstens een maand in de cel. Beide heren worden verdacht van corruptie en fiscale fraude. Dat deelde de Kroatische kampioen mee.

Het gerecht besliste om de broers Mamic voorlopig aan te houden, zodat ze geen invloed zouden kunnen uitoefenen terwijl het onderzoek loopt. "Onze club vindt deze beslissing ongegrond en vreemd", aldus een verklaring van Dinamo Zagreb. "Wij staan nog altijd achter de broers Mamic en we zijn overtuigd van hun onschuld." In het kader van hetzelfde onderzoek werd ook de voormalige algemeen manager Damir Vrbanovic aangehouden.

Volgens het Kroatische Bureau voor Corruptie- en Fraudebestrijding gaat het mogelijk om inbreuken van in totaal 17 miljoen euro. Zdravko Mamic, ook vicevoorzitter van de Kroatische voetbalbond, bestempelde de beschuldigingen als onjuist. Volgens hem zijn er politieke motieven voor zijn aanhouding, waarbij hij de vinger wijst naar de Kroatische premier.

Mamic is alleszins geen doetje. Zo werd hij al meerdere keren aangeklaagd voor openbare beledigingen en bedreigingen, waaronder tegen journalisten en vorig jaar nog na contesterende uitspraken aan het adres van de Braziliaans-Kroatische spits Eduardo da Silva.

Lees meer