Van Damme heeft eerste assist beet bij LA Galaxy

In de zogenaamde 'Cali Clasico' trok LA Galaxy aan het langste eind tegen San Jose Earthquakes: 3-1. Bij de thuisploeg stond Jelle Van Damme 90 minuten tussen de lijnen als centrale verdediger.

Op slag van rust moesten de bezoekers met tien verder toen Dawkins rood kreeg voor een tackle. In de tweede helft opende Los Angeles de debatten en het was Van Damme die zijn team de weg wees. Onze landgenoot knikte een vrije trap richting de tweede paal, daar stond Zardes op de juiste plaats. Even later verdubbelde de Amerikaanse spits de score na een knappe lange bal van onze landgenoot (en deviatie van een tegenstander). Pas in de 89e minuut kon San Jose iets terugdoen via Wondolowski, in de ultieme slotfase legde Keane de eindstand vast vanop de stip.

Dankzij de zege staat LA Galaxy met zes punten uit drie wedstrijden aan de leiding in de Western Conference. Sporting Kansas City (ook zes punten, maar een match minder gespeeld) kan nog over Los Angeles springen als het wint van Toronto. Minder goed nieuws was er voor Steven Gerrard. De ploegmaat van Van Damme moest al na vier minuten geblesseerd naar de kant. Onderzoek wees uit dat het om de linkerkuit gaat.

In de Eastern Conference was het Montréal Impact van Laurent Ciman niet opgewassen tegen FC Dallas. Ciman maakte de 90 minuten vol en zag zijn team met 2-0 de boot ingaan. Ondanks de verliespartij blijft Montréal met zes op negen wel aan de leiding.

Lees meer