7
Federico Gambarini/dpa

WK-debacle vergeven en (bijna) vergeten: Duitsland verkoopt Estland 8-0-oplawaai

Duitsland is back on track. Het WK in Rusland vergeven en ­bijna vergeten. De nieuwe generatie doet het voorlopig uit­stekend in de EK-kwalificatiecampagne. Gedemonstreerd ­tegen Estland, negen op negen in de groep. 

Applaus aan de rust in de Opel Arena van Mainz.

Duitsland denderde over Estland – herinner u hoe de Esten drie jaar geleden 8-1 verloren tegen de Rode Duivels. Hapklare brok, dus. De Mannschaft scoorde vijf keer in de eerste vijfenveertig minuten, ze hadden liefst 79% balbezit. Een pletwals. Reus, Gnabry en ­Goretzka zorgden al snel voor 3-0, Gündogan en opnieuw Reus maakten het nog pijnlijker voor Estland.

De Duitsers wervelden. Veel snelheid, veel beweging. De verjongingskuur van bondscoach Löw – ook gisteren door een mysterieuze blessure vervangen door assistent Marcus Sorg – lijkt te werken. Sané en Gnabry op de flanken, Goretzka en Gündogan op het middenveld, jongens als Kehrer en Süle achterin. Smullen voor de fans in Mainz. «Tor-Party», heette het op de website van Bild. De laatste keer dat de Mannschaft minstens vijf keer scoorde voor de rust in een EK-kwalificatiematch was in 2006 tegen San Marino. Einduitslag: 13-0.

7
EPA

Cruisecontrol

Zover kwam het gisterenavond niet. In het begin van de tweede helft nam Duitsland gas terug – gelukkig voor de Esten. Een kwartier voetballend op cruisecontrol. Iets afwachtender. Een paar kansjes en leuke combinaties leverden niets op, tot Gnabry op het uur een voorzet van invaller ­Halstenberg binnentikte. De sjaals gingen de lucht in, de ­handen nog eens op mekaar. Fun, fun, fun.

Het tempo ging bijgevolg opnieuw omhoog. Sané pikte zijn doelpuntje mee en zag een nieuwe poging wat later knap gered worden door doelman Lepmets. Gnabry ging nog op zoek naar een hattrick. Zonder succes. Tien minuten voor tijd moest Lepmets zich tóch nog eens omdraaien – mooi opwippertje van Timo ­Werner. Veel en veel te sterk. Sané zette in het slot de 8-0 op het bord. Ocharme, Estland. Wat een pandoering.

Duitsland pakt negen op negen – eerder werd trouwens ook ­Nederland geklopt – en moet ­enkel Noord-Ierland laten voorgaan. Zij staan verrassend aan de leiding met twaalf op twaalf.

7
EPA
7
Federico Gambarini/dpa
7
REUTERS
7
Federico Gambarini/dpa
7
EPA

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Uitslag zegt inderdaad niks, maar hoe Duitsland, het gemak en de klasse, bijna zonder inspanning voetbalde is wel het voorbeeld hoe je tegen zulke "zwakke" landen moet voetballen.

  • maarten mouton

    Wil allemaal nog niks zeggen. Op het EK zelf moeten ze er staan.

Lees meer