12 Wagué van Eupen scoorde de 1-2, later nog uitgewist door Honda.
REUTERS Wagué van Eupen scoorde de 1-2, later nog uitgewist door Honda.
JAP
JAP
2
2
SEN
SEN

'Clash der stijlen' tussen Japan en Senegal blijft onbeslist, verdediger van Eupen aan het kanon

Senegal en Japan moeten ook op de laatste speeldag in groep H nog vol aan de bak om hun ticket voor de volgende ronde in de wacht te slepen. Hun onderlinge partij in Jekaterinenburg eindigde op 2-2, nadat de Senegalezen twee keer op voorsprong waren geklommen. Moussa Wagué, een 19-jarige verdediger van Eupen, scoorde de 1-2 voor Senegal.

De Senegalezen begonnen enthousiast aan de partij en de mannen van Aliou Cissé konden ook al snel dreigen via Mané. De snelheidsduivel van Liverpool miste nog, maar het bleek slechts uitstel van executie. Na elf minuten bracht Mané zijn land immers op voorsprong, weliswaar met een flinke portie geluk. Kawashima duwde het leer knullig tegen de knie van de winger, die 'per ongeluk' scoorde. Japan probeerde daarna te reageren en dat deden de Aziaten net voorbij het halfuur in de vorm van een treffer van Inui. 1-1 was de ruststand, ook omdat Kawashima Niang van de 1-2 hield.

Na de pauze kon Japan al snel dreigen, maar Osako kon de bal niet tegen de touwen knikken. De Senegalezen namen daarna het commando over, maar verder dan afstandsschoten en halve kansjes kwamen ze niet. Japan deed dat wél, maar Osako trapte op het uur naast de bal en liet zo een gigantische kans liggen. Inui trapte daarna op de kruising en de pech voor Japan bleef zo duren. Dat bleek ook in minuut 71, toen de bal met wat geluk voor de voeten van Wagué belandde. De verdediger van Eupen twijfelde niet en joeg de 1-2 hoog in het Japanse doel. Maar voor de zege volstond die goal niet, want de ingevallen Honda maakte er in minuut 78 nog 2-2 van. Dat was ook de eindstand.

12
REUTERS

Tactische analyse: clash der stijlen

De vinninge Japanners moesten fysiek hun meerdere erkennen in de Senegalezen en kozen - nog meer dan anders - voor voetbal over de grond. Bondscoach Nishino stuurde vleugelverdedigers Sakai en Nagatomo geregeld hoog de flank op, om de Senegalese sneltreinen Sarr en Mané weg te houden uit de zone van de waarheid. Dat plannetje werkte wel in de beginfase, maar Cissé gaf Niang de voorkeur op de tragere Diouf in de spits. Daardoor hadden de Japanse centrale verdedigers toch hun handen vol en kon Senegal regelmatig gevaarlijk uitbreken. De sterke bonken op het versterkte Senegalese middenveld wonnen doorgaans ook het pleit van de frêle Japanners.

12 Mané zorgde voor de 0-1.
AFP Mané zorgde voor de 0-1.
12
REUTERS

Man van de match

In Eupen horen ze de kassa al rinkelen. Met Moussa Wagué hebben de Panda's immers een speler in hun rangen die een WK-goal heeft gemaakt. De 19-jarige Wagué had zijn handen vol met de vinnige Japanner Inui, maar toch kwam de rechtsachter uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het talent, dat Eupen vond in de ASPIRE Academy, scoorde twintig minuten voor tijd de 1-2 (later nog uitgewist door Honda, red.), het orgelpunt op zijn tot dusver prima WK. 

12 Moussa Wagué.
AP Moussa Wagué.

Reacties:

"Ik zag fysiek geen verschil tussen onze teams. Nochtans is dat onze sterkte, daar moeten we meer gebruik van maken. De hele wedstrijd hadden we het moeilijk om Yuya Osako op te vangen", aldus de Senegalese bondscoach. "We moeten agressiever en harder worden en onze concentratie langer vasthouden. We geven de bal ook te makkelijk aan de tegenstander. Al deze aspecten waren in de match tegen Polen wél aanwezig. Japan was dit keer het betere team, maar toch kwamen we twee keer op voorsprong. Het is pijnlijk dat we dan toch nog die tegendoelpunten slikken. Ik geef de hoop op de kwalificatie voor de achtste finales niet op. Senegal beschikt over de nodige capaciteiten om Colombia te verslaan."

Zijn Japanse collega Akira Nishino was gematigd positief. "Senegal is geen ploeg die Japan zomaar opzij zet, maar we legden ons tempo goed op en bouwden de aanvallen mooi op. Mijn spelers waren zelfzeker en positief. We hadden voor de overwinning kunnen gaan, maar Senegal is een sterke ploeg. Ik ben tevreden dat we kalm bleven en twee keer de gelijkmaker konden scoren. Ik hoop dat dit resultaat tot meer succes zal leiden in de derde groepsmatch (tegen Polen, red)."

Leuke tweets:

Leuke foto's

12 Reus Sané tegen de iets kleinere Kagawa.
EPA Reus Sané tegen de iets kleinere Kagawa.
12 Een pijnlijke grimas bij Sakai.
Photo News Een pijnlijke grimas bij Sakai.
12 Niang en Shoji.
EPA Niang en Shoji.
12
Photo News
12
REUTERS
12 Khadim N'Diaye.
EPA Khadim N'Diaye.
12
AFP

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer