3 Edin Dzeko (rechts) scoorde twee keer voor Bosnië tegen Ivoorkust.
AP Edin Dzeko (rechts) scoorde twee keer voor Bosnië tegen Ivoorkust.

Bosnië, Uruguay en Chili winnen oefeninterland

Bosnië, Uruguay en Chili hebben vrijdag alle drie vertrouwen getankt met het oog op het WK in Brazilië. De drie WK-gangers bleven aan de winnende hand in een oefeninterland.

Bosnië, tegenstander van België in de voorronde van het EK 2016, versloeg in het Amerikaanse St. Louis (Missouri) Ivoorkust, ook een WK-ganger, met 2-1. Edin Dzeko, spits van Manchester City, scoorde twee keer. Bij Ivoorkust redde Didier Drogba, die zijn honderdste interland afwerkte, in de toegevoegde tijd de eer.

Uruguay haalde het in Montevideo met 1-0 van Noord-Ierland. Christian Stuani scoorde na 61 minuten de enige treffer. Sterspeler Luis Suarez herstelt van een knieoperatie die hij op 22 mei onderging. Bondscoach Oscar Tabarez heeft uiterlijk tot maandag de tijd om zijn definitieve selectie voor het WK bekend te maken. De kans dat Suarez daarbij is, wordt geschat op fifty-fifty.

Chili klopte in Santiago na een inhaalrace Egypte met 3-2. Marcelo Diaz en Eduardo Vargas (2) tekenden voor de doelpunten bij de thuisploeg. Barça-aanvaller Alexis Sanchez gaf telkens de assist. Mohamed Salah en Khaled Kamar hadden Egypte al na een kwartier op 0-2 gezet.

3 Christian Stuani (rechts) tekende voor de enige treffer voor Uruguay.
AFP Christian Stuani (rechts) tekende voor de enige treffer voor Uruguay.
3 Alexis Sanchez.
EPA Alexis Sanchez.

Lees meer