PHOTO_NEWS

Cesare Prandelli: "Mikken op finaleplaats"

Viervoudig wereldkampioen Italië is met vertrouwen aan zijn voorbereiding op het WK voetbal in Brazilië begonnen. "We mikken op een plaats in de finale", verklaarde bondscoach Cesare Prandelli na afloop van de eerste dag op hun trainingskamp in Firenze.

"Onze spelers moeten beseffen dat de nadruk bij ons op het geheel ligt. Ook als ze maar enkele minuten mogen spelen, kunnen ze voor een bijdrage zorgen. Ik hoop dat iedereen zijn ego kan opzijzetten, anders zullen er problemen ontstaan", aldus Prandelli, die twee jaar geleden met de Squadra Azzurri vice-Europees kampioen werd in Polen en Oekraïne.

Vorige week maakte de 56-jarige Prandelli zijn voorselectie van dertig spelers, plus een extra doelman, bekend. Op 2 juni moet Prandelli zijn kern afslanken naar 23 namen. "Ik hoop tot het laatste moment te moeten twijfelen", liet de succescoach nog optekenen.

Technische bagage en moraal
Ook Juve-doelman Gianluigi Buffon leeft met vertrouwen naar het WK toe. "Elke tegenstander zal met ons problemen hebben. Onze technische bagage en goede moraal kunnen ons ver brengen", verklaarde Buffon in de toonaangevende Italiaanse sportkrant 'Gazzetta dello Sport'. De 36-jarige was er acht jaar geleden in Duitsland al bij toen Italië zijn vierde wereldtitel veroverde.

Italië oefent nog tegen Ierland, Luxemburg en de Braziliaanse club Fluminense vooraleer ze op 5 juni naar Brazilië afzakken. Op het WK speelt Italië in groep D, met Uruguay, Costa Rica en Engeland.

Lees meer