4
kos

De Wereldbeker is in Brazilië in vlammen opgegaan

In de Braziliaanse stad Teresópolis, waar de 'Goddelijke Kanaries' over zes dagen in trainingskamp gaan voor het WK, is vandaag veel commotie ontstaan. Een zes meter hoge replica van de Wereldbeker is in vlammen opgegaan.

De brandweer sprak eerst vermoedens uit van kortsluiting in het verlichtingssysteem bij het goudkleurige kunstwerk, dat van glasfiber en metaal was gemaakt. De burgemeester van de stad hield enkele uren later echter vandalen voor de brand verantwoordelijk. Hij beloofde er alles aan te zullen doen om de daders op te sporen en te berechten.

Het 300 kilo zware WK-object stond op amper 3,5 kilometer van de plek waar het trainingscentrum van Brazilië is gestationeerd. Teresópolis ligt op ongeveer 100 kilometer van Rio de Janeiro.

Het stadsbestuur van Rio maakte vandaag bekend dat er tijdens het WK voetbal ongeveer 20.000 veiligheidsmensen zullen worden ingezet om de orde te handhaven in de metropool. De militaire politie alleen al brengt 8.000 man op de been. Verder zullen 5.300 leden van de landmacht, de luchtmacht en de marine actief zijn. Daarnaast wordt nog een beroep gedaan op duizenden agenten van allerlei korpsen en 800 brandweerlieden. Het gaat om één van de grootste veiligheidsoperaties in de geschiedenis van Rio.

4 De replica vóór het incident...
kos De replica vóór het incident...
4 ...en erna.
kos ...en erna.
4 De échte WK-beker.
REUTERS De échte WK-beker.

Lees meer