3
AFP

Deschamps blijft bondscoach van Frankrijk - Rami stopt als international

Didier Deschamps blijft aan als bondscoach van Frankrijk. "Ik doe niet alles zoals Jacquet," zei hij na het veroveren van de wereldtitel in Moskou. De toenmalige bondscoach Aimé Jacquet stopte na het winnen van het WK in 1998. Het contract van Deschamps loopt nog tot 2020.

De 49-jarige Deschamps traint sinds 2012 "Les Bleus", in 2016 haalde hij op het EK ook de finale. Toen bleek Portugal na verlengingen te sterk.

Deschamps was in 1998 aanvoerder van het Franse team dat in eigen land het WK won. De oud-middenvelder is de derde man in de voetbalgeschiedenis geworden die als speler én als bondscoach de wereldtitel verovert. De Braziliaan Mario Zagallo was de eerste die de dubbel flikte. Hij won het WK als speler in 1958 en 1962 en als bondscoach, eveneens met Brazilië, in 1970.

De Duitse 'generaal' Franz Beckenbauer met als speler de finale van het WK in 1974 en was in 1990 de bondscoach van de 'Mannschaft' die het WK in Italië won.

3
AFP

Adil Rami stopt als international

De Franse centrale verdediger Adil Rami (32) houdt het voor bekeken als international. Dat verklaarde hij bij de Franse commerciële zender TF1 na afloop van de gewonnen WK-finale. De speler van Olympique Marseille, die geen minuut speelde in Rusland, verzamelde 35 caps bij Les Bleus.

Rami, de vriend van de Amerikaanse celebrity Pamela Anderson, wil plaatsmaken voor jongere spelers. "Het is voorbij voor mij. Ik heb mijn steentje bijgedragen. Ook al heb ik niet gespeeld op dit WK, ik was klaar."

3
AFP

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jozef Van Schuerbeeck

    Deze "meneer" zijn doel is bereikt. Dat dank zij hem veel mensen hun buik vol hebben van het voetbal zal hem een zorg wezen.

  • patrick morel

    Pff dat belooft, de bus staat nog 2 jaar geparkeerd.

Lees meer