4
REUTERS
PAN
PAN
1
2
TUN
TUN
PAN
TUN

Eerste WK-zege sinds 1978: Tunesië vermijdt blamage tegen Panama

Tunesië kan het WK dan toch met licht opgeheven hoofd verlaten. Al kende het vanavond wel alle moeite met Panama (2-1). Pas na rust namen de ‘Adelaars van Carthago’ afstand van de Panamezen. De eerste WK-zege sinds 1978.

De Tunesiërs begonnen als betere ploeg aan de wedstrijd met doelgevaar van voornamelijk Sliti, maar bij de tweede noemenswaardige doorbraak aan de overkant was het prijs voor Panama. AA Gent-belofte Rodriguez kreeg ruimte om aan te leggen van buiten de zestien meter, de bal week af via Tunesiër Meriah, en ging voorbij een kansloze doelman Mathlouthi in doel. De FIFA boekte het doelpunt in als een owngoal van Meriah (33.). Tunesië zette nog serieus door in het slotkwartier van de eerste helft, maar hun bedrijvigheid leverde geen doelpunt op.

Na de rust ging Tunesië dan toch erop en erover. Op een voorzet van Khazri hoefde Ben Youssef (51.) de 1-1 maar in doel te duwen. Een kwartier later infiltreerde Haddadi in de baklijn, Khazri (66.) tikte eenvoudig de winnende treffer tegen de netten, een verdiende zege.

In het klassement in groep G eindigt Tunesië met drie punten op de derde plaats. Panama eindigt laatste, zonder punten.

4
AP

Tunesië verlaat WK met "verdiende zege" volgens bondscoach Maâloul

"We verdienden deze zege absoluut", zo verklaarde de Tunesische bondscoach Nabil Maâloul na de 2-1 tegen Panama. "Toen we in deze groep werden ondergebracht, wisten we dat de derde plaats het hoogste was dat we konden hopen", zei Maâloul. "Het klopt dat we veel doelpunten hebben geslikt, maar dat gebeurde tegen heel goede tegenstanders." De Tunesiërs verloren in groep G met 2-1 van Engeland en met 5-2 van de Rode Duivels.

WK-debutant Panama slaagde er niet in zijn eerste WK-zege te boeken. "Je wil nooit dat je je biezen moet pakken", stelde bondscoach Hernan Dario Gomez. "Eigenlijk hadden we in onze groep twee, en zelfs drie heel goede teams met veel ervaring op dit niveau. Ik hoop dat Panama nog terugkeert naar het WK." De Panamezen kregen van de Rode Duivels een 3-0 om de oren, Engeland was met 6-1 te sterk. 

4
REUTERS
4
REUTERS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer