17
rv

Even de dab doen met de Wereldbeker en zijn criticasters de mond snoeren: Paul Pogba kan dat (tot jolijt van Evra)

De man mag dan wel om de tien minuten van kapsel veranderen, Paul Pogba heeft deze zomer officieel de forse kritiek op zijn persoon doen verstommen. En Raphael Varane heeft op zijn 25ste al een palmares om U tegen te zeggen.

Tot spijt van wie het benijdt: dit was het WK van Frankrijk. En van Paul Pogba. Zeker het voorbije seizoen door menig Engels analist genre Paul Scholes, Roy Keane of Graeme Souness zwaar bekritiseerd na een wisselvallig seizoen op Old Trafford, voor José Mourinho zelfs niet altijd een basisspeler. Veel twijfel in z'n thuisland ook, in de aanloop naar het WK. Zou Pogba wel de nodige discipline aan de dag kunnen leggen en het ego opzij zetten, in functie van het teambelang? Zelden was een antwoord zo duidelijk - niet in het minst met zijn prestatie tegen België in de halve finales. Toen Frankrijk het lastig had in de beginfase, werd Pogba door Deschamps opgedragen zich meer in de zone van Hazard op te houden. Het vervolg is gekend. 

Ook gisteren in de finale weer, opnieuw een bijzonder complementair duo vormend met zijn maatje N'Golo Kanté. De meerdere van de alom geprezen Kroatische combinatie Modric-Rakitic. Scorend ook, de bevrijdende 3-1. En dat op amper 25-jarige leeftijd. Net zoals zijn maatje Romelu Lukaku. Net zoals hij ook vorig jaar scoorde, in de finale van de Europa League met Man United tegen Ajax. Nadat hij het jaar daarvoor ook al de EK-finale speelde. Pogba kon het dan ook niet laten tijdens de Franse viering in het Luzhniki zijn criticasters even ferm lik op stuk te geven. Dat de praters nu maar hun mond houden, doorspelen en weg ermee, onder de grond - zo liet Pogba in Moskou opvallend weten. 

En op het thuisfront wist Patrice Evra, ex-speler van 'Les Bleus' en Manchester United, met zijn ingetogen woede rond de kritiek op Pogba geen blijf. "Respecteer hem", schreeuwde Evra in een opvallend filmpje op zijn sociale media. "Waarom praten jullie altijd 'bulls***t' over mijn broer, Paul. Respecteer hem! Ik kan niet wachten op het moment dat je weer in Engeland bent met de trofee. Ik zweer dat ik mijn haar op dezelfde manier zal kleuren. Respecteer mijn broer!"

17
Photo News
17
Photo News
17
AFP
17
Photo News
17
Photo News
17
AFP
17
AFP
17
AFP
17
Photo News
17
Photo News
17
AFP
17
Photo News
17
Photo News
17
Photo News
17
REUTERS
17
Photo News

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rudi van dijck

    in een EK/WK is er geen regel, die bepaald van hoe je moet spelen! en in dit geval,, Dechamps was de slimste!! die andere trainers hebben er in dit geval niks kunnen tegen inbrengen. met mooi voetbal? voor mij niet. maar het is wel heel effectief. en daarmee hebben zij ook die beker!! en daar draait het hem om!! mooi voetbal is leuk. maar resultaat voetbal, is belangrijker, als je die beker wil hebben.

  • Peter Van Grimbergen

    Frankrijk mag de scheidsrechters en de VAR bedanken zonder die waren ze nooit wereldkampioen.

Lees meer