7
AP
EGY
EGY
0
1
URU
URU
EGY
URU

Giménez helpt Uruguay in slotfase met rake kopbal voorbij Salah-loos Egypte

Uruguay heeft in extremis de volle buit gepakt tegen Egypte: 1-0. Luis Suárez had meerdere kansen op de openingstreffer, maar kon de netten niet laten trillen. Daarnaast trof Edinson Cavani in de slotfase de paal. Lange tijd leek zo een doelpuntloos gelijkspel in de maak, tot José María Giménez in minuut 89 de ban brak met een rake kopbal.

Tactische analyse

Mo Salah was niet fit genoeg om te starten. Een mentale tik voor de Egyptenaren? Neen. De troepen van bondscoach Cuper groeven zich niet in, speelden vrolijk mee én hielden sluipschutters Suárez en Cavani uit de match. Uruguay stond dan weer lange tijd te laag, waardoor hun twee topspitsen te weinig in stelling werden gebracht.

Na rust had Suárez meermaals de 1-0 aan de voet, maar de Uruguayaan had zijn torinstinct blijkbaar in Barcelona laten liggen. Als hij al kansen de nek omwringt... En toch viel er alsnog een doelpunt, zowaar uit een stilstaande fase. Een verdiende overwinning, maar overtuigen deed Uruguay niet. 

Man van de Match: Diego Godín

Toonde vandaag nog maar eens dat hij een oerdegelijke verdediger is. Won quasi elk duel en droeg zelfs offensief zijn steentje bij. Rook daarnaast precies waar de bal ging belanden. Greep op de juiste momenten in en belette dat Egypte voor écht gevaar kon zorgen. Zo werd het ook een snipperdag voor doelman Fernando Muslera. Zeker het vermelden waard: ook El-Shenawy, de Egyptische goalie, speelde een puike partij. 

De beste tweets

De beste foto’s

7
Photo News
7
AFP
7
Photo News
7
Photo News
7
REUTERS

Cuper: "Ik wilde geen risico nemen met Salah"

De Argentijnse bondscoach van Egypte, Hector Cuper, gaf aan dat hij nog geen risico wilde nemen met zijn sterspeler Mohamed Salah.

"Salah heeft niet gespeeld omdat we elk risico wilden mijden", opende Cuper. "Maar ik denk dat ik hem de volgende wedstrijd wel zal gebruiken. Donderdag waren we nog zeker dat hij zou spelen, maar na de laatste training kregen we bij een nieuw onderzoek opnieuw twijfels. Je weet nooit als hij verkeerd valt of een trap krijgt. We wilden absoluut een nieuwe blessure vermijden en hebben dus geen risico genomen. We hebben een fitte Salah nog nodig tegen Saoedi-Arabië (19 juni) en Rusland (25 juni)."

De spits van Liverpool, die net vandaag 26 werd, liep op 26 mei in de Champions League-finale tegen Real Madrid een schouderblessure op na contact met Sergio Ramos en moest een drietal weken herstellen. Afgelopen week kon hij voor het eerst meelopen met de Egyptische selectie en wat oefenen met de bal.

7
Photo News

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mohamed Halmaoud

    Egypte is al zo goed als uitgeschakeld. Nu moet het van Rusland winnen én met grote cijfers van Saoudi. Allemaal dankzij Ramos !

  • Patrick De Cleyn

    Hakken over de sloot voor Uruguay en ik had gedacht dat die het ver zouden schoppen dit WK... Werk aan de winkel voor de volgende wedstrijden.

Lees meer