7
REUTERS

Gouden linker Kolarov bezorgt Servië zege tegen onmachtig Costa Rica

Servië heeft in de Samara Arena afgerekend met Costa Rica. Aleksandar Mitrovic kreeg vroeg in de tweede helft de kans op de openingstreffer, maar de ex-Anderlecht-spits stuitte op Keylor Navas. Niet veel later moest de Real-goalie zich wél gewonnen geven. Aleksandar Kolarov pakte uit met een heerlijke vrijschop. Eindstand: 1-0.

Tactische analyse

Op papier was Servië vooraf favoriet - individueel een klasse sterker. Maar toch groef Costa Rica zich in de openingsfase niet in. Integendeel. Het plan van de Costa Ricanen: Bryan Ruiz moest zich vrijlopen, om vervolgens de pijlsnelle Marco Ureña met een diepe steekpass voor doel af te zonderen. Het zorgde meermaals voor gevaar, maar nadien moesten Ruiz en z’n teammakkers gas terugnemen.

Na het geweldige vrijschopdoelpunt van Kolarov hadden de Serviërs het zaakje helemaal onder controle. Costa Rica kreeg opnieuw de bal, maar had voorin te weinig kwaliteit om de gelijkmaker te forceren. Verdiende overwinning voor de Serviërs.

Man van de match: Sergej Milinkovic-Savic

Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) wordt al maanden gelinkt aan Europese topclubs als Real Madrid, Juventus en Manchester United. En dat de gewezen Genk-speler klasse zat heeft, werd vandaag nog maar eens bewezen. Enorm sterk in de kleine ruimtes. Technisch hoogstaande speler. Maakte daarna met een spectaculaire omhaal bijna de goal van het toernooi.

Reacties

Servische bondscoach: "Voetjes op de grond houden"

Mladen Krstajic, de bondscoach van Servië, reageerde opgetogen na de 0-1 zege tegen Costa Rica zondag op het WK in Rusland. Toch wil hij dat zijn spelers zich nog niet in de tweede ronde rekenen.

"Ik ben tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben, maar we moeten de voetjes op de grond houden", zei Krstajic. "Er was druk op mijn spelers, en ook ikzelf voelde die bij mijn debuut op een toernooi, maar ik hou ervan om verantwoordelijkheid te nemen. Het belangrijkste is dat we de juiste attitude toonden. Daar hebben we de laatste drie weken op gehamerd: een eenheid vormen. En dat is zowel defensief als aanvallend gelukt. We hielden de hele match een goed ritme aan, en waren dominant. Ook Costa Rica bracht dreiging, maar onze verdediging kon hun sterkste eigenschappen neutraliseren."

Oscar Ramirez, bondscoach van de verliezende Costa Ricanen, gelooft nog altijd in zijn kansen. En dat terwijl Costa Rica nog tegen Zwitserland en Brazilië aan de bak moet. "We lieten het na om onze kansen af te maken, en dan scoren zij op vrije trap. Hebben we te verdedigend gespeeld? We hebben vooral ons plan gevolgd. Onze defensie was flexibel, en we wisselden tussen 3-4-3 en 4-4-2, afhankelijk van de situatie. We trokken geen muur op. We wilden ons altijd kwalificeren, en ik heb mijn jongens verteld dat het nog niet voorbij is. In de kleedkamer heb ik gevoeld dat we nog altijd in onze kansen geloven."

7
Photo News

Leukste tweets

Beste foto's

7
REUTERS
7
Photo News
7
Photo News
7
EPA
7
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • LEO DANEELS

    Aangenaam kijkstuk ? !!! Oeverloos naar achter getik van de bal ! Dan kan je evengoed naar een visbokaal met ene goudvis kijken !

Lees meer