Roy Hodgson.
EPA Roy Hodgson.

Hodgson duldt geen ego's in Engelse WK-selectie

De Engelsen maken alleen kans op de wereldtitel als de spelers als een hecht team opereren waarin iedereen zijn ego uitschakelt, dat is het devies van bondscoach Roy Hodgson. "Ik zal elke bedreiging van de harmonie in het team meteen de kop indrukken', waarschuwt de 66-jarige Hodgson zijn spelers.

"We hebben voorbeelden genoeg uit het verleden: teams die uit elkaar vallen omdat de spelers zich niet volledig wegcijferen voor het gezamenlijke doel. Ik noem Frankrijk op het WK van 2010", aldus de Engelse bondscoach. De Franse ploeg beleefde een afgang tijdens de eindronde in Zuid-Afrika door allerlei strubbelingen tussen spelers en coach. "Wil je winnen, dan moeten alle spelers bereid zijn hun ego's opzij te zetten en voor elkaar te werken."

De bondscoach heeft zijn spelers voor het WK geselecteerd op hun teamspirit. "Spelers die voor persoonlijk succes gaan, zorgen alleen maar voor problemen. Gelukkig kan ik terugvallen op een aantal ervaren jongens die het goede voorbeeld geven. Steven Gerrard is wat dat betreft de perfecte aanvoerder met de juiste mentaliteit. En dan beschik ik ook nog Frank Lampard en Wayne Rooney. Ik kan altijd op hen rekenen, dat zijn spelers die precies aangeven welke sfeer er nodig is."

Lees meer