AFP

Iker Casillas maakt VAR met de grond gelijk (en krijgt bijval van oude rivaal)

Frankrijk pakte gisteravond zijn tweede wereldtitel in de geschiedenis, maar zonder slag of stoot verliep dat niet. Vooral in de eerste helft hadden de mannen van Didier Deschamps het allerminst onder de markt tegen een gretig Kroatië, maar twee licht toegekende stilstaande fases hielpen de Haantjes in het gareel. Iker Casillas was één van de vele twitteraars die hun ongenoegen lieten blijken.

We schrijven minuut 18: Griezmann heeft de bal, maar gaat heel gretig liggen na contact met Brozovic, de Argentijnse ref Pitana fluit voor overtreding. Griezmann zelf zet zich achter de bal, Mandzukic kopt de bal ongelukkig in eigen doel. Meteen ook de eerste keer dat 'San Iker', voormalig WK-winnaar met Spanje en momenteel onder de lat bij FC Porto, zijn gal spuwt via Twitter. "Eerlijk, ik snap de werking van de VAR toch niet helemaal. De scheidsrechter fluit een fout die er geen is op Griezmann en uit die actie vloeit er een doelpunt van de Fransen voort. Niets gebeurd."

En de gewezen doelman van Real Madrid kon meteen op bijval rekenen van Barça-spits Luis Suárez, één van zijn gezworen rivalen in de talloze Clásico's die ze tegen elkaar speelden. "Helemaal juist en bovendien stond Pogba, die 'deelnam' aan het spel, nog offside ook", tweette de Uruguayaan.

En de legendarische doelman van 'La Roja' zag met lede ogen aan hoe het in minuut 38, naar zijn aanvoelen, opnieuw verkeerd liep. Ivan Perisic werd, kort na zijn wel erg fraaie gelijkmaker, wel erg zwaar bestraft nadat hij de bal wel erg ongelukkig tegen de arm kreeg. Strafschop, zo oordeelden Pitana en de VAR, en 2-1 voor Frankrijk. "Alweer een fout van de VAR! Perisic kan zijn hand niet wegtoveren. Matuidi wil koppen, maar timet slecht en komt niet bij de bal met waarna Perisic de bal op de arm krijgt. Voor mij is dit geen strafschop."

94 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy van Puymbrouck

    De VAR is zeker geen slechte beslissing maar zoals het nu gegaan is alleen nog maar in de finale is een ware schande!!

  • WIM Pieters

    ach viviane er is nog een groot verschil tss slecht voetbal en lelijk spel spelen met elf achter de bal en het liefst in de 16... je zou beter naaien of breien ipv je onbeduidende nietszeggende waardeloze mening te spuien over voetbal terwijl je er blijkbaar niets van kent tjonge jonge

Lees meer