10
Photo News
BRA
BRA
1
1
ZWI
ZWI

Inspiratieloze Brazilianen verslikken zich in Zwitserland ondanks prinsheerlijke treffer Coutinho

Na de nederlaag van Duitsland, nu het gelijkspel van Brazilië. Ook de tweede favoriet die vandaag in actie kwam, wist niet te overtuigen. Na een heerlijke krul van Coutinho slaagde Zwitserland er in om gelijk te maken: 1-1.

Inspiratieloos stonden de Brazilianen tussen de krijtlijnen. Superster Neymar leek eerder bekommerd om zijn rechtervoet in plaats van zich druk te maken over het scoreverloop. Gelukkig voor het tropische land lopen er enkele spelers in het gele shirt rond die een klasseflits kunnen afleveren. Philippe Coutinho bijvoorbeeld. Met een prinsheerlijke trap onderstreepte hij zijn schitterende traptechniek nog maar eens. Brazilië op volle toeren denk je dan, maar niets was minder waar. Zuber zorgde – weliswaar na een duw in de rug van Miranda - voor de zesde tegentreffer in 22 wedstrijden onder het Braziliaanse bewind van Tite. Op het einde kwam de Seleção nog zonder succes opzetten. Geen overtuigend 1-1-gelijkspel dus van een van de topfavorieten. Dat Neymar nu maar opstaat.

10 De treffer van Coutinho was voortreffelijk.
AP De treffer van Coutinho was voortreffelijk.

Tactische analyse

Gelukkig kon Brazilië nog terugvallen op de organisatie. Bondscoach Tite toverde de structuur die meer weg had van een bouwvallig gebouw in de favela om tot een mooie villa. Met 16 clean sheets in 21 wedstrijden tot gevolg. Zuber stelde op een hoekschop nummer 17 nog even uit. Geen enkele keer slikte Brazilië met Tite aan het roer van de Seleção meer dan één doelpunt. Ondanks die cijfers leek Brazilië toch af en toe kwetsbaar.

10 Liefst zes Braziliaanse veldspelers in de zestien, maar de enige Zwitser kon wel scoren op een hoekschop.
REUTERS Liefst zes Braziliaanse veldspelers in de zestien, maar de enige Zwitser kon wel scoren op een hoekschop.

Man van de match: Valon Behrami

De eerste Zwitser die op vier verschillende WK’s in actie kwam. De speler van Udinese kreeg de lastige taak om Neymar uit de wedstrijd te houden en stak de Braziliaan in zijn achterzak. Heerste op het middenveld. Uiteindelijk ondervond Behrami lichte hinder waarna hij twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Neymar kon er echter niet van profiteren.

10 Behrami hield Neymar uit de wedstrijd.
EPA Behrami hield Neymar uit de wedstrijd.

Miranda: "Er is een videoref, ze hebben het gezien"

De discutabele fase van de wedstrijd was uiteraard de duw van Zuber op Miranda waarna de Zwitser kon scoren. "Als ik was gevallen, had dat meer op die duw kunnen wijzen", vertelde de Braziliaanse verdediger achteraf. "Maar ze hebben een videoref, ze hebben het dus gezien. Ze dachten allicht dat er niet veel aan was. Het leven gaat verder. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

De Braziliaanse bondscoach Tite wilde de schuld niet bij de Mexicaanse arbitrage leggen. "Ik zoek niet naar excuses", reageerde hij. "Geen discussie over mogelijk", stelde hij na de duw van Zuber. "Daarna kregen we evenmin een strafschop, maar daar kun je nog wel over redetwisten. Jammer dat het hele proces en systeem met de videoarbiter kennelijk nog niet optimaal werkt."

"Uiteraard ben ik niet tevreden met dit resultaat", ging de trainer voort. "Ik wilde deze eerste partij winnen. Tot hun tegentreffer was ik tevreden. Daarna was het minder. Onze afwerking was ook niet goed, wellicht door de stress omdat het onze eerste match was."

"Ik ben erg fier op mijn ploeg", vertelde de Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic. "Brazilië kreeg meer kansen maar wij gaven de hoop nooit op. We hadden het in de eerste helft veertig minuten moeilijk, maar ik zei mijn spelers kalm te blijven en in henzelf te geloven. Ik vind dat we slim gespeeld hebben, dat stemt me tevreden. We hebben ook getoond dat we kunnen terugslaan na een achterstand. Dit is voor ons een goed WK-begin."

10
AFP

De beste tweets:

De beste foto's:

10
Photo News
10
Photo News
10
REUTERS
10
EPA
10
AP

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pieter Symkens

    Neymar stond op het veld als een verwend kind dat boos was, hij kon zijn showtje nie opvoeren... sorry kerel maar op WK wordt gevoetbald, toon je showtjes maar op de copa cabana...

  • Luc Steenmans

    Brasil net zo overroepen als 4 jaar geleden...en Neymar wordt stilaan toch zielig hoor...

Lees meer