2
Photo News

Johan Verbist evalueert videoref: "Dit WK bewijst dat we in België niet zo slecht bezig waren als men wilde laten uitschijnen"

Op het voorbije WK in Rusland kregen de scheidsrechters in alle wedstrijden voor het eerst de steun van een Video Assistant Referee (VAR). Net zoals in de eigen Jupiler Pro League, eiste die weleens een discutabele rol op. "Ik hoop dat de perceptie over de videoref in de Belgische competitie nu ook bijgestuurd wordt", zei scheidsrechtersbaas Johan Verbist vandaag. 

In de kwartfinale tussen Brazilië en België lag de VAR onder vuur, nadat hij geen strafschop had gegeven voor een tackle van Vincent Kompany op Gabriel Jesus. Ook in de WK-finale was er veel te doen over de strafschop die Frankrijk kreeg na handspel van Ivan Perisic. 

"Zoals ik had verwacht, zijn er weleens fouten gebeurd. Bij een aantal fases had de videoref wel moeten tussenkomen, maar deed die dat niet. Of omgekeerd, soms kwam de VAR tussen wanneer dat niet nodig was", aldus Verbist. 

"Ik hoop dat de perceptie over de videoref in België na dit WK nu ook zal veranderen. Dit WK bewijst dat we in België niet zo slecht bezig waren als men wilde laten uitschijnen. Of het nu gaat om de Belgische competitie of om een FIFA-competitie, zolang je met mensen werkt zullen er fouten gemaakt worden. Het is natuurlijk de bedoeling om de foutenlast zo goed mogelijk te reduceren, maar volledig perfect zal het nooit zijn." 

2
Photo News

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • benoni vanstaen

    Aan de taak van de scheidsrechter word niet geraakt, dat moet het zijn. Maar dat men enkel mag tussenkomen bij flagrante missers van de ref, iedere match worden 10 fouten gefloten die geen fout zijn en evenredig niet gefloten fouten. Maar dat de VAR zoals meermaals op het WK over de uitslag of het verloop van de match beslist dat kan toch niet. Ogen dicht, ogen open op welke basis.

  • eric debanne

    Die zou ook beter zwijgen !

Lees meer