7
AP
ZWE
ZWE
1
0
ZKO
ZKO
ZWE
ZKO

Matig Zweden legt Zuid-Korea over de knie na strafschop via VAR

Het aperitiefhapje voor de Rode Duivels was een tegenvaller. Zweden won met 1-0 van Zuid-Korea, maar goed voetbal kregen de fans in het stadion niet te zien. Pas na ruim twintig minuten viel de eerste kans van de partij. En wat voor een. Zlatan zou hem nooit gemist hebben, maar Marcus Berg wist het leer alsnog tegen de Zuid-Koreaanse goalie te knallen. Na rust kregen de mannen in geel en blauw een strafschop na tussenkomst van de VAR. Andreas Granqvist liet vervolgens de elfmeter niet liggen. Anderlecht-spits Isaac Kiese Thelin mocht in het slotkwartier invallen.

Tactische analyse

In de openingsfase lag het spel de hele tijd stil wegens kleine overtredingen. Zo werd er amper gevoetbald in het Nizhny Novgorod Stadion. Nadien namen de Zweden het commando over, maar de bal ging veel te traag rond om een opening te vinden. Dan maar via lange ballen in de zestien, dachten de Scandinaviërs. Dat kwam het voetbal niet ten goede, en zeker niet aangezien Zuid-Korea de speelstijl van hun opponent begonnen te kopiëren. Lange bal. Lange bal. Lange bal. Uiteindelijk werd de partij beslist na tussenkomst van de VAR, en de gescoorde penalty als gevolg.

Man van de match: Cho Hyun-woo

Bij gebrek aan goede veldspelers: Cho Hyun-woo. Die laatste is op papier nochtans niet de eerste doelman, maar werd vandaag door Bondscoach Shin Tae-yong ietwat verrassend tussen de palen gedropt. En dat bleek geen slechte zet. Hyun-woo had een straffe save in huis op een knal van Marcus Berg, al had de Zweed wel altijd moeten scoren.

7
REUTERS

Reacties

Volgens doelpuntenmaker Andreas Granqvist had Zweden het vooral aan de enorme inzet te danken dat het won. "Het ging niet helemaal zoals we hadden verwacht", sprak de aanvoerder. "We zijn echter blijven vechten en dat heeft dit mooie resultaat opgeleverd. Maar voor goed voetbal waren we gewoon te nerveus."

De volgende wedstrijd van Zweden is tegen Duitsland, dat eerder van Mexico verloor. Bij verlies dreigt voor de titelverdediger uitschakeling. "Het zal voor ons bepaald niet gemakkelijk zijn de Duitsers te verslaan", aldus Granqvist. "Niet alleen zij, maar wij moeten eigenlijk ook winnen. Ik kan in elk geval iedereen verzekeren dat we ons uiterste best gaan doen."

Leukste tweets

Beste foto's

7
EPA
7
Photo News
7
Photo News
7
AFP
7
Photo News

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    Dikke proficiat Zweden !

  • Guido Willems

    Heel onterecht

Lees meer