7 Lionel Messi met Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu, bij het ondertekenen van een nieuwe verbintenis.
AFP Lionel Messi met Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu, bij het ondertekenen van een nieuwe verbintenis.

Messi op zoek naar WK-vorm: "Heb zwaar seizoen gehad"

Na een zwaar en teleurstellend verlopen seizoen met FC Barcelona hoopt Lionel Messi in eigen land het voetbalplezier terug te vinden. De Argentijnse superster arriveerde gisteren met een nieuw recordcontract (20 miljoen euro per jaar) op zak in Rosario, zijn geboortestad. In gezelschap van familie en vrienden geniet de 26-jarige aanvaller van een paar dagen rust voordat hij volgende week met Argentinië aan de voorbereiding op het WK begint. "Ik hoop mijn gedachten te kunnen verzetten bij mijn Argentijnse ploeggenoten, want het was een moeilijk seizoen", zei Messi.

De viervoudig wereldvoetballer van het jaar wordt door velen al gezien als de beste speler ooit. Toch staat Messi zeker in eigen land nog altijd in de schaduw van Diego Maradona. 'Pluisje' schonk Argentinië in 1986 namelijk de wereldtitel, terwijl de erelijst van Messi in het shirt van de 'Albicelestes' (wit en lichtblauwen) nog opvallend leeg is. Het ontbreken van WK-goud vormt een gapend gat op de indrukwekkende cv van Messi, die met Barcelona alle mogelijke prijzen al heeft gewonnen. De dribbelkoning veroverde met zijn land in 2008 weliswaar olympisch goud, maar op de WK's straalde de ster van Messi nog niet. Zowel in 2006 als 2010 was Duitsland in de kwartfinale te sterk voor Argentinië, dat in 1978 en 1986 de wereldtitel pakte.

Eerherstel
"Hopelijk kunnen we in Brazilië ons doel wel halen", zegt Messi, die na een jaar zonder grote prijzen bij Barcelona gebrand is op eerherstel. "In het verleden was het vaak zo dat ik goed ging voetballen als ik na een bezoekje aan Argentinië weer bij Barcelona terugkwam. Hopelijk gebeurt nu het omgekeerde. Ik richt me volledig op de nationale ploeg. De 'chip' in mijn hoofd, die is voorgeprogrammeerd op Barcelona, moet worden geswitcht naar Argentinië." (Lees hieronder verder)

7
AP

Ik richt me volledig op de nationale ploeg. De 'chip' in mijn hoofd, die is voorgeprogrammeerd op Barcelona, moet worden geswitcht naar Argentinië

Lionel Messi
7
GETTY
7
EPA

Tal van (kleine) blessures, perikelen rond zijn contract en een fraudezaak zorgden ervoor dat Messi een roerig jaar achter de rug heeft. Zowel in de Champions League als de Primera División werd Barcelona afgetroefd door Atlético Madrid. Tot slot verdween met Gerardo Martino ook nog de trainer die op voorspraak van Messi naar Catalonië was gekomen. "Dit was zeker niet mijn beste seizoen. Ik had het jaar graag anders willen beëindigen, we hadden de kans om nog kampioen te worden, maar dat is ons niet gelukt. Op persoonlijk vlak heb ik het ook zwaar gehad, het was niet makkelijk met al die blessures. Nu ga ik me maximaal inzetten voor Argentinië. Hopelijk kan ik hier mijn beste spel weer laten zien."

7
AP
7
AP
7
AFP

Lees meer