PHOTO_NEWS

Michel D'Hooghe: "Elke speler op WK 2014 zal biologisch profiel hebben"

De Wereldvoetbalbond FIFA voert de strijd tegen doping op. Vandaag maakte de organisatie bekend dat elke speler die zal aantreden op de Confederations Cup en het WK 2014 in Brazilië, een biologisch paspoort zal hebben. De FIFA reageert daarmee op kritiek van het Wereldantidopingagentschap WADA als zouden de controles in het voetbal te laks zijn.

Michel D'Hooghe is als voorzitter van de medische commissie van de FIFA nauw betrokken bij het onderwerp. Hij haalde vandaag enkele cijfers boven om te bewijzen dat de FIFA wel degelijk werk maakt van de dopingstrijd.

"In 2012 heeft de FIFA in zijn competities 662 urinestalen afgenomen. In 2014, in het jaar van het WK, zullen wij 2,5 miljoen dollar uitgeven aan de strijd tegen doping", legt D'Hooghe uit. "De FIFA was de eerste internationale organisatie die voor teamsporten zowel op urine als bloed test."

"Wij voeren deze controles uit sinds het WK voor clubs in 2011 en 2012 en zullen dit blijven doen tijdens de Confederations Cup. Daar zullen wij onaangekondigde bloedtests afnemen tijdens de trainingskampen en de wedstrijden. Wij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat alle spelers die zullen deelnemen aan het WK 2014 een biologisch profiel hebben."

Lees meer