7 De kus op het hoofd van Fabien Barthez bracht de Fransen in 1998 geluk, in Rusland zorgde de snor van Adil Rami daar voor.
AFP/EPA De kus op het hoofd van Fabien Barthez bracht de Fransen in 1998 geluk, in Rusland zorgde de snor van Adil Rami daar voor.

Na de kale knikker van Barthez, de snor van Rami: hoe Franse international met brandblusser het hotel helemaal op stelten zette

Hoewel Adil Rami geen enkele minuut speelde op het WK in Rusland, had ook hij een aandeel in de WK-triomf van Les Bleus. Griezmann raakte de snor van de verdediger telkens voor de wedstrijd aan en zelfs bondscoach Deschamps deed het voor de finale. De Franse international vertelde op TF1 overigens ook dat het hotel op stelten stond na de gewonnen 1/8ste finale tegen Argentinië, waarop de vriend van Pamela Anderson het brandblusapparaat bovenhaalde.

In 1998 vertolkte de kale knikker van Fabien Barthez een bijgelovige hoofdrol in de weg naar de wereldtitel. Voor de wedstrijd kuste Laurent Blanc het hoofd van de Franse doelman. In 2018 werd dat de snor van Adil Rami. De 32-jarige verdediger van Olympique Marseille zorgde met zijn behaarde bovenlip voor geluk voor de Fransen. Het was Antoine Griezmann die de bal aan het rollen bracht door voor een groepswedstrijd de snor aan te raken. Al snel volgden nagenoeg alle ploegmaats tot zelfs bondscoach Didier Deschamps. "Griezmann raakte de snor voor de finale aan en zelfs Deschamps deed het om geluk te brengen", vertelde Rami aan TF1. "Het is nu de meest bekende snor in Frankrijk. Ik ga hem houden."

7
AP

Met Raphaël Varane en Samuel Umtiti zat het achterin bij Les Bleus ook wel snor, zodat Adil Rami enkel de bank hoefde te verwarmen. Al zorgde de vriend van Pamela Anderson wel voor de sfeer. Na de 4-3-zege van Frankrijk in de 1/8ste finale tegen Argentinië keerden de spelers in hoogste euforie terug naar hun hotel. Adil Rami die naakt Fortnite aan het spelen was, hoorde gestommel op de gang. Wanneer hij ging kijken, stak Benjamin Mendy zijn voet tussen de deur. "Les gars, we gaan iets geniaal doen in de kamer van Rami", riep de rechtsachter. Rami liet dat niet zomaar gebeuren en besloot zich te wapenen. "Ik rende naar buiten, haalde het brandblusapparaat tevoorschijn en wanneer ik ze tegenkwam: ghostbusters!" Nog maar eens een voorbeeld dat de sfeer goed zat in het hechte Franse team. 

7
EPA
7
AFP
7
REUTERS
7
AFP
7 Laurent Blanc kuste het kale hoofd van Fabien Barthez in 1998 ook na de gewonnen finale tegen Brazilië.
AFP Laurent Blanc kuste het kale hoofd van Fabien Barthez in 1998 ook na de gewonnen finale tegen Brazilië.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Onnozel voetballers met kindervestand die Fransen Normal doen is moeilijk voor hen ! Dus niet alleen op het veld zijn ze slecht !

Lees meer