10
EPA
TUN
TUN
1
2
ENG
ENG
TUN
ENG

Na Lukaku ook ‘brace’ voor Kane: spits trekt Engelsen in extra tijd over de streep tegen Tunesië

Dat wordt nog interessant, straks op 28 juni in Kaliningrad. Romelu Lukaku versus Harry Kane, een wedstrijd in de wedstrijd. Harry Kane bezorgde vanavond Engeland tegen Tunesië de zege met twee doelpunten: 1-2.

Flitsend en met veel jeugdig enthousiasme. Zo vatten de ‘Three Lions’ hun WK aan. De enorme kansen stapelden zich dan ook op, maar onder meer Raheem Sterling en Jesse Lingard waren plotsklaps vergeten hoe je ook weer een doelpunt maakt. Toch kreeg Engeland waar het recht op had. De Tunesische doelman Hassen (niet veel later geblesseerd naar de kant) pakte nog uit met een fantastische redding, op de rebound van Harry Kane had hij geen verhaal. Volledig tegen de gang van het spel in kwam Tunesië weer op gelijke hoogte. Sassi trapte de elfmeter via de vingertoppen van Pickford in doel. Engeland kon het hoge tempo niet aanhouden en de kansen bleven dan ook uit. Dan is er altijd nog Harry Kane. In de toegevoegde tijd stond de spits van Tottenham op de goede plek om het leer binnen te koppen. De eerste Engelsman sinds Gary Linker in 1990 die twee keer kon scoren op een WK. De verdediging van de Rode Duivels is bij deze gewaarschuwd. 

10 Fakhreddine Ben Youssef ging neer na contact met Kyle Walker in de zestien van Engeland. Tunesië kreeg een strafschop en zette die ook om.
AP Fakhreddine Ben Youssef ging neer na contact met Kyle Walker in de zestien van Engeland. Tunesië kreeg een strafschop en zette die ook om.

Tactische analyse

Aanvallend voetbal, dat wil bondscoach Gareth Southgate op de mat brengen. In de eerste 45 minuten hadden zijn troepen die boodschap heel goed in de oren geknoopt. Trachten de snelle flanken aan te spelen, rekenen op de infiltraties. Het lukte hen ook om de vele lopende mensen aan te spelen, maar in de zestien ontbrak het de Engelsen vooral aan scherpte. De Tunesiërs waren dan weer zelf onmondig en wisten in het begin van de partij niet waar ze het hadden.  

10 Vooral Jessy Lingard morste voor rust met de kansen.
Photo News Vooral Jessy Lingard morste voor rust met de kansen.

Man van de match: Harry Kane

Zoals een echte kapitein dat hoort te doen, trok Harry Kane zijn land over de streep. Tot twee keer toe als een echte goaltjesdief. De leeftijdsgenoot van Romelu Lukaku maakte vanavond zijn eerste doelpunten op een groot toernooi. Er zullen er allicht nog wel volgen.

10
REUTERS

"We hebben briljant gespeeld", vindt matchwinnaar Kane

Harry Kane, goed voor twee doelpunten tegen Tunesië (1-2), reageerde tevreden na afloop van de wedstrijd. "Het was een felbevochten wedstrijd. We hebben in de eerste helft goed gespeeld en zijn erin geslaagd enkele kansen te creëren. Ik wil alle spelers feliciteren, want de openingswedstrijd is nooit gemakkelijk. We hebben briljant gespeeld. We waren kalm op het veld en dat is goed voor een eerste wedstrijd," verklaarde de kapitein.

De mogelijke fouten van de scheidsrechter liet Kane niet aan zijn hart komen. "De scheidsrechter had enkele strafschoppen in ons voordeel kunnen fluiten, zeker in vergelijking met de penalty die de tegenstander kreeg. Er waren ook enkele betwistbare corners, maar dat is nu eenmaal voetbal. De scheidsrechter is de scheidsrechter. We hebben goed gespeeld dus we zijn fier."

10
Photo News

De beste tweets:

De beste foto's:

10
AFP
10
EPA
10
EPA
10
REUTERS
10
REUTERS

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Van Roy

    Je krijgt meer en meer het gevoel dat de meeste die reacties plaatsen liever andere ploegen kampioen zien worden dan hun eigen land. Er zijn landen die mee doen waar de inwoners op voorhand al weten dat ze geen kampioen gaan worden maar die breken hun spelers niet af nee die steunen ze vol op. En waarom zou Belgie schrik moeten hebben van Engeland.

  • Bob Vandekerckhove

    België wordt los wereldkampioen! It's all about luck and timing

Lees meer