8
AFP

Exclusief voor abonnees

Nederlandse ex-internationals die in 2010 Brazilië al verschalkten, geloven in Rode Duivels: "België is beter dan Brazilië"

Brazilië mag dan onaantastbaar lijken, in 2010 sneuvelden ze op het WK in Zuid-Afrika tegen onze noorderburen. Nederland won dankzij twee goals van Wesley Sneijder van de Goddelijke Kanaries en bereikte uiteindelijk de finale. John Heitinga (34) en André Ooijer (43) weten wat het is om Brazilië uit te schakelen.

Commentator Jack van Gelder ging op de NOS helemaal uit zijn dak. "Hij zit erin! Het is Sneijder. Hij zit erin! Sneijder kopt. Hij is 22 centimeter groot, maar hij komt er gewoon bij."

Op 2 juli 2010 knikkerde Nederland de Brazilianen in de kwartfinale uit het WK. John Heitinga (34) en André Ooijer (43) stonden die dag tussen de lijnen. Heitinga speelde het hele WK. Ooijer sprong alleen in de kwartfinale in extremis in voor Joris Mathijsen, die na de opwarming geblesseerd afhaakte. Brazilië klom vroeg op voorsprong via Robinho en Nederland zag in die eerste helft vooral af. "We werden helemaal zoek gespeeld", herinnert Ooijer zich. "We mochten blij zijn dat het bij de rust nog maar 1-0 was. Stekelenburg hield ons op de been."

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Berry Colijn

    Nederland heeft niet alleen in 2010 van Brazilië gewonnen, maar ook in Brazilië in 2014 heeft Nederland om de 3-de plek met 3-0 van Brazilië gewonnen!!

  • Tom Jansen

    Ik vind persoonlijk het Belgische team en completer en sterker team. Het grootste gevaar/zwakte zit het toch wel in de omschakeling en de achterhoede. Hoop de de Bruijne zijn ware niveau gaat halen. Dat zal heel wenselijk zijn. Succes Rode Duivels, hier in Holland gaan we er goed voor zitten.

Lees meer