3
Photo News

Ook in Frankrijk is er een 'Krëfel-geval': sponsor Les Bleus betaalt verschillende apparaten terug

Vatti, een Chinese sponsor van de Franse nationale voetbalploeg, heeft in aanloop naar het WK de volledige terugbetaling beloofd van verschillende keukenapparaten als Les Bleus zich tot wereldkampioen zouden kronen. Nu dat gebeurd is, verzekert de producent van elektrische huishoudapparatuur dat het zijn belofte zal nakomen. In totaal zal dat het bedrijf 10 miljoen euro kosten.

Vatti is sinds maart partner van de Franse voetbalbond (FFF). Eind mei werd de actie gelanceerd waarbij voor verschillende toestellen de volledige terugbetaling werd beloofd bij een Franse wereldtitel. De actie kreeg heel wat weerklank in Frankrijk.

3
AFP

De klanten die de bewuste producten kochten in een winkel kunnen de aankoopprijs cash terugbetaald krijgen. Wie online een aankoop deed, ontvangt aankoopbonnen.

In België liet Krëfel zich tot een gelijkaardig initiatief verleiden. Aan wie tussen 26 april en 17 juni een tv-toestel van minimaal 55 inch kocht, beloofde de elektroketen de aankoopsom terug te betalen als de Rode Duivels op het WK meer dan 15 doelpunten zouden maken. En dat gebeurde, waardoor de verzekeraar van Krëfel enkele duizenden tv-toestellen moest terugbetalen.

3
EPA

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • patrick morel

    Krëfel betaalt die toestellen niet terug omdat de verzekering ze niet terugbetaald. De keten zelfs doet niets en is wel kleingeestig in dit geval, wat dacht je. Eerst gingen ze voor de positieve reclame nu komt de negatieve.

  • Jonas Van Berlo

    Francinne dit was wel degelijk goed gecommuniceerd van Krefel. Dit wist ik al voor ik de tv aankocht. In mijn geval heeft de verkoper zelf nog duidelijk gemaakt dat dit moest gebeuren. Altijd kleine letters lezen, stond op alle posters.

Lees meer