Samuel Umtiti greep tijdens de rust even naar zijn flesje parfum.
TF1 Samuel Umtiti greep tijdens de rust even naar zijn flesje parfum.

Opvallende handeling van Umtiti vlak voor hij scoorde tegen Rode Duivels wordt gretig gedeeld op social media: "Het is ongelooflijk"

Ruim een weken geleden ontnam Samuel Umtiti ons land de hoop op de wereldtitel. De 24-jarige Franse verdediger met roots in Kameroen buffelde zes minuten na rust een hoekschop voorbij Thibaut Courtois en aan die treffer hadden de Fransen genoeg om hun ticket voor de finale in de wacht te slepen.

Opvallend: voor zijn ploegmaats was de goal van Umtiti misschien wel geen verrassing. Dat blijkt uit beelden die de Franse televisiezender TF1 - die 'Les Bleus' het hele WK volgde en daar een documentaire over maakte - kon schieten tijdens de rust in de kleedkamer van het Sint-Petersburg-stadion. Op die beelden is te zien hoe Umtiti naar een flesje parfum grijpt en naar eigen zeggen "de geur van de overwinning" aanbrengt op zijn lichaam. Geen loze woorden, zo bleek al snel na rust. 

"Ik heb het je gezegd, hé", zei Umtiti na de wedstrijd nog tegen de cameraman die de bewuste beelden maakte. "Dit is echt de geur van de overwinning. 't Is ongelooflijk. Dit parfum is magisch, we gaan héél ver geraken."

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ingrid Charlier

    Had waarschijnlijk dat parfum van de scheidsrechter gekregen. Die deelde nog kadoos uit aan de Fransen.

  • Gino Denil

    Een overwinning met doping dus. Moet die titel niet terug afgenomen worden en nu naar de Kroaten gaan.

Lees meer