Ronaldo (L) en Pepe (R) op training
GETTY Ronaldo (L) en Pepe (R) op training

Portugal mist CL-winnaars Ronaldo en Pepe tegen Griekenland

De Portugese bondscoach Paulo Bento kan voor de oefeninterland van morgen tegen Griekenland geen beroep doen op Real Madrid-spelers Cristiano Ronaldo en Pepe. Ze zijn allebei nog niet topfit en de bondscoach wil geen risico's nemen met het oog op het WK in Brazilië.

"Ronaldo en Pepe zullen morgen niet spelen tegen Griekenland", zegt Bento vandaag. Sinds hij donderdag bij de selectie aansloot, trainde CR7 nog niet mee met de groep. Hij revalideerde de afgelopen dagen van een lichte blessure aan de linkerdij.

"Voorlopig wensen we geen datum te plakken op zijn terugkeer", aldus Bento. "We gaan geen onnodige risico's nemen met onze aanvoerder. Tegen Atlético speelde hij immers al 120 minuten terwijl hij nog niet topfit was."

Ook centrale verdediger Pepe, die donderdag en vrijdag wel al meetrainde met de groep, moeten de Grieken zaterdag niet vrezen. De tot Portugees genaturaliseerde Braziliaan moest door een kuitblessure forfait geven voor de finale van de Champions League en ook met hem wil Bento geen risico's nemen.

Portugal speelt op het WK in groep G tegen Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten en is in de tweede ronde een mogelijke tegenstander voor de Rode Duivels. Griekenland neemt het in groep C dan weer op tegen Colombia, Ivoorkust en Japan.

Lees meer