9
REUTERS
DUI
DUI
0
1
MEX
MEX
DUI
MEX

Sensatie op WK: Mexico stunt tegen titelverdediger Duitsland

Duitsland is het WK met een valse noot begonnen. De titelverdediger ging met 1-0 ten onder tegen Mexico. Het vervolg van een weinig overtuigende voorbereiding van de Mannschaft. Alarmfase rood is het nog niet, aangezien de troepen van bondscoach Joachim Löw tegen groepsgenoten Zuid-Korea en Zweden allicht zes op zes zullen halen. Nog meegeven: goudhaantje Hirving Lozano tekende voor de enige treffer van de partij.

Tactische analyse

De Mexicanen zijn meestal wel goed op een WK. En dat was vandaag niet anders. De Mannschaft zorgde voor dreiging via de oprukkende Joshua Kimmich, maar door het hoge positiespel van de rechtsback, ontstond er aan de overkant een zee van ruimte voor de Mexicaanse linksvoor: Hirving Lozano. Niet de minste. Geen wonder dat net hij de netten liet trillen.

Na rust schakelden de Duitsers een versnelling hoger. Er werd meer gecombineerd, terwijl de Mexicanen zich terugtrokken. De manschappen van Löw dropten ballen in de zestien, maar geen enkele keer viel het leer écht goed. Het tikkeltje geluk ontbrak. Zo hield ook de paal El Tri recht in de slotminuten.

Man van de match: Hector Herrera

Alomtegenwoordig op het veld. Zat overal tussen. De Mexicaanse soldaat was baas op het middenveld - zijn rechtstreekse concurrent Toni Kroos werd bij momenten omvergeblazen. Veelzeggend. Daarnaast toonde Herrera zich ook sterk in het combinatievoetbal. Speelde nagenoeg de perfecte partij.  

9
Photo News

Lozano: "Belangrijkste goal ooit"

"We winnen van Duitsland en dan maak ik de winnende treffer. Het is het belangrijkste doelpunt dat ik ooit heb gemaakt", verklaarde de 22-jarige Lozano na afloop. "Hier ben ik erg blij mee maar ik ben vooral heel tevreden en gelukkig met onze prestatie als team. We hebben met ons hart gestreden en het harde werk betaalde zich uit", prees Lozano ook zijn teamgenoten die met sterk verdedigen ervoor zorgden dat het doelpunt van Lozano de enige bleef. "Ik weet niet of dit de grootste prestatie van Mexico ooit is op het WK maar zeker een van de mooiste momenten voor Mexico. En het brengt ons zoveel positiviteit en rust voor de rest van het toernooi."

9
AFP

Löw: "We moeten volgende match winnen"

"Dit is inderdaad geen situatie waarmee we rekening gehouden hebben, dat moeten we toegeven", vertelde Löw. "Maar het toernooi is lang. Ons combinatiespel haalde niet zijn normale niveau, en we hadden moeite met de opbouw van achteren. De WK-start was dus niet goed. Nu moeten we een reactie tonen en onze volgende partij winnen, punt. Ik ben er zeker van dat we dat kunnen."

Hummels en Kroos slaan mea culpa na verlies tegen Mexico

"Na de oefenmatch tegen Saoedi-Arabië hebben we een hartig woordje gepraat over bepaalde zaken zoals te makkelijk balverlies, maar we hebben het vandaag niet kunnen rechtzetten", verklaarde Hummels. "Mexico heeft dus verdiend gewonnen. We hebben hen veel te weinig in de weg gelegd. Balen, maar nu is het te laat. We moeten onze twee volgende wedstrijden winnen, anders loopt dit WK slecht af. Voor mij is het een raadsel waarom we tegen Mexico deze prestatie op de mat gelegd hebben."

"We leden gewoon veel te veel balverlies", besefte ook middenvelder Toni Kroos. "Zeker vooraan. We staan na dit verlies onder druk, dat is duidelijk. We moeten, indien mogelijk, zes op zes halen in onze twee volgende partijen."

9
EPA

Mexicaans bondscoach: "We hadden een plan"

"We hadden een plan, waar we al zes maanden aan werkten. Door blessures moesten we enkele namen vervangen, maar we hebben vastgehouden aan het plan", zei Mexicaans bondscoach Osorio. "In de eerste helft stonden we vanachter goed opgesteld, en waren onze tegenaanvallen heel snel. Met alle respect voor de grote ploeg die Duitsland is, maar in die eerste helft waren we gewoon beter. Ook de Duitsers vielen aan, maar onze verdediging en middenveld konden dat opvangen."

Ook in de hoofden zat het goed bij de Mexicanen, volgens Osorio. "De spelers met internationale ervaring hebben de jongeren vooruit gestuwd. We hebben gespeeld met liefde voor het spel, en zonder angst om te verliezen. De hele ploeg heeft uitstekend gefunctioneerd, ik moet al mijn spelers complimenteren. Nu gaan we vieren, maar daarna weer verder. We hebben een grote match gespeeld, maar worden nu niet ineens favoriet. Zweden wordt opnieuw een lastige tegenstander."

Leukste tweets

Beste foto's

9
REUTERS
9
Photo News
9
REUTERS
9
REUTERS
9
REUTERS

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Bellens

    Guy Boodts, we??? Ik neem aan dat we weten waar die ‘we’ vandaan komt. Niet vanwege de sportieve voorkeur, wel vanwege een zeer bedenkelijke politieke instelling.

  • Yvs Bramslecht

    Idd Luc Maes. De ref was opvallen goed. Moest niet weten van gezever en liet bijwijlen goed verder spelen. Het kwam alleen de match ten goede. En voor zij die het nog niet weten: het is een WK. dus alles is mogelijk. En neen, we willen geen cliché"s waar alle 'grote' ploegen steeds bevoordeeld worden.

Lees meer