Voorzitter Karl Heinz Rummenigge eiste namens de Europese topclubs compensatie voor het voetbal op nationaal en continentaal niveau.
Getty Voorzitter Karl Heinz Rummenigge eiste namens de Europese topclubs compensatie voor het voetbal op nationaal en continentaal niveau.

Topclubs eisen compensatie voor WK in winter

De aanbeveling van de FIFA-commissie het WK van 2022 in Qatar in de winter (november, december) te houden, heeft tot commotie geleid in de grote Europese competities. Namens de topclubs, verenigd in de ECA, eiste voorzitter Karl Heinz Rummenigge (Bayern München) compensatie voor het voetbal op nationaal en continentaal niveau.

"Je kunt het de clubs en leagues niet aandoen alleen de prijs te betalen voor de verplaatsing van het WK naar de winter door de FIFA. We rekenen op de serieuze bereidwilligheid de schade te compenseren", reageerde Rummenigge. De conclusie van de werkgroep van de wereldvoetbalbond verbaasde hem niet. "Die zat er al aan te komen. Het wordt nu zaak de mondiale wedstrijdkalender van het seizoen 2022-2023 erop af te stemmen. Dat vraagt van iedereen grote bereidheid tot compromissen."

Lees meer