9
REUTERS

Verdienstelijk Costa Rica sleept puntje uit de brand tegen Zwitserland na late penalty

Zwitserland mag zich opmaken voor een achtste finale tegen Zweden. De troepen van Vladimir Petkovic kwamen tegen een enthousiast Costa Rica niet meer in gevaar en sluiten de groepsfase af zonder nederlaag.

Costa Rica begon het best aan de partij en zette Zwitserland, dat aan een gelijkspel genoeg had om door te stoten, meteen onder druk. De 'Tico's' wilden Rusland niet zonder punten verlaten en gingen gretig op zoek naar een vroege goal. Het doelhout hield Gamboa en Colindres van een doelpunt. Zwitserland pufte en kreunde, maar liep geen averij op. Méér nog: ze trokken met een voorsprong de rust in. Dzemaili fusilleerde Navas vanop zo'n acht meter.

Een domper voor Costa Rica, maar de Midden-Amerikanen lieten het niet aan hun hart komen. Waston knikte nog voor het uur een hoekschop in doel. Zwitserland even wat minder zeker van zijn stuk, al kwam er snel geruststellend nieuws uit Servië - Brazilië. Daar had de 'Seleçao' er 0-2 van gemaakt, zodat er al veel moest gebeuren om de Alpenjongens uit de achtste finales te houden. In het slot vielen er nog twee goals. Drmic leek zijn team de zege te bezorgen, maar een niet aflatend Costa Rica werd alsnog beloond. Een eerste penalty werd nog weggewuifd door de VAR, vlak voor tijd trof oude bekende Bryan Ruiz vanaf de stip raak via het lichaam van Sommer.

9
REUTERS
9
REUTERS
9
AP

Man van de Match: Blerim Dzemaili

De middenvelder van Bologna brak de wedstrijd open met een doelpunt op het halfuur. Dzemaili vormde bij het juichen met rechterduim en -wijsvinger een 'L', die verwees naar Luan, zijn 3-jarig zoontje. Kort na zijn doelpunt kwam hij dicht bij een tweede treffer, maar Gonzalez kon in extremis in hoekschop ontzetten. Ook daarna was de 32-jarige middenvelder nog geregeld betrokken bij de Zwitserse aanvalsacties.

De leukste tweets:

De leukste foto's:

9
REUTERS
9
EPA
9
REUTERS
9
AP
9
Photo News

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Vanbeveren

    Hoe?? Dan toch geen Janneke en mieke?

Lees meer