3
Photo News
BEL
BEL
5
2
TUN
TUN

Waar eindigt dit? Wervelende Duivels zien Lukaku en Hazard twee keer scoren en mogen ticket boeken voor achtste finale

Bedankt Tunesië, om deze Duivels met open vizier te bestrijden. Het resultaat was een Belgisch feestje van jewelste in Moskou. 2-0 na zestien minuten, 3-1 bij de pauze, finaal 5-2. Een evenaring van de grootste Belgische WK-zege ooit, maar nog nooit hadden we vijf keer in één WK-match toegeslagen. Lukaku en Hazard namen elk twee doelpunten voor hun rekening in een Duivelse referentiematch en ook Batshuayi pikte nog een goaltje mee. Nu al zitten we zo goed als zeker in de achtste finale. Waar gaat dit eindigen?

Eden Hazard, in een Instagram-post voor de match. "Jullie mogen je sporen nalaten, ik zal dat ook doen met de mijne." Een wel heel treffende post van de marketingboys van zijn sponsor Nike. De Tunesiërs probeerden Hazard wel neer te halen, maar met alleen een penalty tot gevolg. Eden zette zelf knap om. Het Belgische openingskwartier had álles. Geregeld ééntijdsvoetbal zorgde voor een hoog tempo. Van alle kanten kwam het Belgisch gevaar. Met dank aan de Tunesiërs die dachten de Duivels al voetballend aan te kunnen. Een naïeve gedachte. Mertens snoepte af en bediende Lukaku: 2-0. Op dit WK is niet Will Grigg, maar 'Big Rom' on fire.

😉 @nikefootball Believe. #justdoit

Een foto die is geplaatst door null (@hazardeden_10) op

Plots vielen alle stukjes in elkaar - Belgisch totaalvoetbal. Offensief dan toch. Want op de eerste de beste bal voor de kooi van Courtois, was het prijs voor Tunesië. Net Buffalo Dylan Bronn kopte binnen. Ach, we moeten in Rusland toch ook nog iets hebben om ons zorgen over te maken, nietwaar?

Voor Bronn werd de hemel de hel toen hij door de knie zakte. Wat later viel er nog een Tunesische verdediger uit. Het maakte de ruimtes er nog wat groter op. De Bruyne en Lukaku lieten eerst nog na te scoren, maar deze Romelu moet je dezer dagen echt niet veel geven. Op slag van rusten was het weer prijs, ditmaal op aangeven van Meunier. Met vier goals mede-topschutter met Ronaldo op dit WK, zijn veertigste doelpunt als Duivel. Nummer zeventien in zijn laatste elf interlands. Meer dan ooit killer.

3
AFP

Toen Hazard snel na de pauze ook nog eens toverde op assist van Alderweireld, konden de boeken helemaal dicht: 4-1. Lukaku en Hazard gingen naar de kant -opdracht meer dan volbracht- voor respectievelijk Fellaini en Batshuayi. Die laatste miste zowaar drie opgelegde kansen, maar 8-2-cijfers verdienden deze sympathieke Tunesiërs niet. Toen Batshuayi op assist van die andere invaller, youngster Youri Tielemans, bij zijn vierde kans dan toch raak trof, kregen ze zelfs nog een goaltje. 5-2 volstond al om de hele wereld te laten weten dat België -in tegenstelling tot menig andere favoriet- er nu al wél helemaal staat.

3
AFP

De quotes: 

Martínez: "Of wij nu favoriet zijn op dit WK? Neen, ik zie in de geschiedenis van het voetbal maar vijf landen die op elk WK kunnen zeggen dat ze favoriet zijn. En België is daar niet bij."

Tielemans, koeltjes: "Ik zag Batshuayi lopen en hij stond niet buitenspel, dus bediende ik hem gewoon."

Martínez: "Als we tegen Engeland zeven dagen zouden hebben om de match te voorbereiden, zou ik zeggen: we starten met dezelfde elf. Maar het zijn geen zeven dagen. Daarom krijgen tegen Engeland andere spelers een kans, temeer omdat er enkele spelers met lichte blessures sukkelen."

Lukaku: "We moeten nog tegen betere landen spelen en dan moeten alle ballen er wél in. Nu scoren we vijf goals en het konden er nog meer geweest zijn."

Tielemans over wat de koning gezegd heeft: "Hij sprak iedereen aan en bedankte iedereen om België zo goed te vertegenwoordigen. Hij was heel fier en zei dat we zo verder moesten doen."

De Bruyne: "Soms stonden ze maar met drie achterin om onze voorhoede op te vangen en daar hebben we handig van geprofiteerd."

Carrasco over Engeland: "Rekenen? Neen. gewoon onze match spelen. Het is belangrijk voor ons vertrouwen om de drie punten te pakken. Nu gaan we genieten van de tijd met de familie."

De leukste tweets:

100 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wouter Van de Walle

    Rudi Akkermans, als je dit NIET wervelend vindt dan ken je niets van voetbal ;) Als Batsman nog iets scherper is en wat meer geluk heeft is het 8-2.. Kans op kans op kans deze match ;)

  • Jan Boden

    Dat hebben we 2 jaar geleden nog eens gezien tegen Hongarije. De rest van het verhaal kennen we. Realistisch blijven en nog lang niet gaan zweven.

Lees meer