3
Photo News

WK vrouwenvoetbal. Zweden verovert na winst in troostfinale tegen Engeland het brons

Zweden heeft op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk de bronzen medialle veroverd. De Scandinaviërs klopten in de troostfinale in de Allianz Riviera in Nice Engeland met 2-1. De Verenigde Staten en Nederland bikkelen zondag in Lyon om de wereldtitel.

Asllani (11.) opende na niet echt doortastend verdedigen de score voor Zweden, en toen Jakobsson (22.) er met een fraaie knal 2-0 van maakte, zat Engeland in vieze papieren. De aansluitingstreffer van Kirby (31.) gaf het team van bondscoach Phil Neville snel vernieuwde hoop. Toch bleef de gelijkmaker uit. Met het einde in zich voerden de Engelse vrouwen de druk op, maar de Zweedse afweer stond pal en hield stand.

Engeland verloor in de halve finales van de VS (2-1), terwijl Nederland het haalde van Zweden (1-0 na verlengingen). Op het vorige WK in 2015 eindigde Engeland nog als derde.

3
REUTERS
3 Steph Houghton.
Photo News Steph Houghton.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Van puymbroeck

    Zweden heeft de pech gehad tegen nederland maar verdiende het de winnaar te zijn jammer dat het soms zo loopt met voetbal niet steeds de sterkste wint geluk moet je ook hebben en dat had nederland al voldoende maar ze mogen ook best winnen

Lees meer