2 Zidane en Bale in betere tijden.
REUTERS Zidane en Bale in betere tijden.

Zidane wil Bale zo snel mogelijk kwijt en maakt makelaar woest, China mogelijke oplossing voor Welshman

Real-coach Zinédine Zidane wil zo snel mogelijk van Gareth Bale af. Dat zei Zidane in Houston, waar Real met 3-1 verloor in een oefenwedstrijd tegen Bayern München. "Het punt is bereikt dat er snel een beslissing moet komen”, aldus ‘Zizou’. “De club werkt aan een transfer en ik hoop voor iedereen dat het zo snel mogelijk wordt afgehandeld.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bale, goed voor 78 doelpunten in 155 wedstrijden bij de 'Koninklijke’, is niet meegereisd met Real naar de VS. De Welshe international heeft in Madrid nog een contract tot 2022, maar duidelijk is dat Zidane van de aanvaller af wil. Hij gaf Bale vorig seizoen weinig speeltijd en voorziet voor komend seizoen geen rol voor de 30-jarige aanvaller, die in 2013 voor (destijds) een recordbedrag van 100 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur.

Jonathan Barnett, de zaakwaarnemer van Bale, bevestigde dat hij werkte aan een transfer, maar haalde wel uit naar Zidane. “Hij zou zich moeten schamen. Zidane toont geen respect voor een speler die zoveel heeft gedaan voor Real.”

Zidane zei op zijn beurt dat het niet persoonlijk is. “Ik heb niets tegen Bale, maar het is gewoon dat we beslissingen moeten nemen en dingen moeten veranderen. Het is voor iedereen het beste als er snel duidelijkheid komt.”

Beijing of Suning

En de nakende transfer van Bale zou er een naar China zijn. Beijing Guoan, waar de Duitse trainer Roger Schmidt aan het roer staat, wilt de Welshman graag inlijven en duwt door. Ook Jiangsu Suning is in de race. Welk bedrag beide clubs over hebben voor Bale is nog onduidelijk. 

2
AP

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Bale werd vaak misbruikt in het spel van Real Madrid. Iedereen speelde onder bewind van C.Ronaldo. Dit fenomeen was ongekend van wereldniveau. Eiste ook alle vrije trappen op, al schoot hij van de 100 slechts 8 binnen, niemand die daar iets over durfde te zeggen. Want uiteindelijk zorgde C.Ronaldo (zoals altijd) vaak voor de overwinning. Bale was ook veel geblesseerd, en sprak na 6 Jaar Real Madrid bijna geen woord Spaans. Zonde, want hij blijft een uitzonderlijke voetballer.

  • Leonie Augustyns

    Hij kan gewoon best terug naar Tottenham gaan...

Lees meer