Zlatan neemt afscheid met twee goals en Beker, Batshuayi met late eerredder

PSG mag nog een trofee aan zijn palmares toevoegen. De Franse topploeg rekende in de Franse bekerfinale simpel af met Marseille (2-4) en veroverde zo haar 10de beker. Ibrahimovic nam in zijn afscheidsmatch voor PSG twee treffers voor zijn rekening. Ook Matuidi en Cavani deden hun duit in het zakje. De tegentreffer van Batshuayi in de slotfase was slechts een voetnoot in een wedstrijd die PSG domineerde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De eerste kans was voor Marseille, maar Barrada knalde rakelings naast. Aan de overzijde was het wel meteen raak toen Matuidi scoorde na een knappe pass van Di Maria. De vreugde was echter van korte duur, want enkele minuten later zette Thauvin Marseille op gelijke hoogte. Nog in de eerste helft redde Thauvin een bal op de lijn, maar de doelpuntenmaker gebruikte daarvoor zijn arm. Scheidsrechter Turpin gebaarde van krommenaas.

Eerredder Batshuayi
Meteen na de koffiepauze duwde PSG het gaspedaal in en dat leidde al snel tot een penaltyfout van N'Koulou. Ibrahimovic bleef koelbloedig en trapte de Parijzenaars op voorsprong. Voor de Zweedse steraanvaller betekende het zijn 50ste doelpunt van het seizoen, gezien over alle competities. Cavani klaarde de klus na balverlies op het middenveld en Ibrahimovic maakte het feestje compleet. In de slotfase tikte Rode Duivel Batshuayi de 2-4 voorbij PSG-doelman Sirigu, maar meer dan een eerredder was het niet.

9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
Photo News

Lees meer