"Club is niet kansloos"

De grasmat van Old Trafford, het doet menig voetballiefhebber watertanden. Dat is ook niet anders bij de spelers van Club Brugge. Nadat bekend werd dat het grote Manchester United uit de trommel kwam voor de laatste voorronde in de Champions League beginnen ze bij blauw-zwart alvast hun voetbalschoenen op te boenen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Club Brugge en Manchester United tegenover elkaar staan. Zelfs ouderdomsdeken Timmy Simons is in de wolken. "Het is fantastisch zo'n droomaffiche nog te kunnen meemaken", vertelt de kapitein op de clubsite. "Ik speelde in het verleden al enkele keren in Engeland, maar het zal de eerste keer in mijn lange voetballoopbaan zijn dat ik het gras van Old Trafford mag ruiken. Een makkelijke sportieve opdracht is het natuurlijk niet. We zullen meer dan ons beste beentje moeten voorzetten. Het wordt wel een geweldige uitdaging. Ik kijk er geweldig naar uit en ik ben bovenal heel blij dat onze fantastische fans dit mogen meemaken. Het is voor hen een geweldige beloning."

3
GETTY

Vormer: "Ik durf zelfs beweren dat we niet kansloos zijn"

Naast de Belgische ontmoeting met Marouane Fellaini en Adnan Januzaj komt ook Ruud Vormer een landgenoot tegen. Louis Van Gaal is hem allerminst onbekend. "We hebben er enorm veel zin in. Ik durf zelfs beweren dat Club allerminst kansloos is. Ook Manchester United heeft zijn zwakheden. Waarom zouden we er niet in slagen ze uit te buiten? Het weerzien met Louis Van Gaal wordt voor mij wél heel speciaal. Enkele jaren geleden kreeg ik uit zijn handen nog de 'Bronzen Schoen' uitgereikt. Ik ken Louis van binnen en buiten. Ik weet precies hoe hij tegen ons zal spelen", lachte de Nederlander.

3
BELGA

Dierckx: "Jongensdroom wordt werkelijkheid"

De jonge Tuur Dierckx weet dan weer niet wat hem overkomt. Hij vertelde na de uitschakeling al dat hij een dubbele confrontatie met Manchester United wel zag zitten. Nu is het dan ook zo ver. "Mijn wens is uitgekomen. Een jongensdroom wordt werkelijkheid. Ik kijk er zeer reikhalzend naar uit. Een wedstrijd op deze 'heilige grond' mogen spelen, is een unicum. Natuurlijk hoop ik stiekem enkele speelminuten te kunnen meepikken. Ach, dit is nu eigenlijk zo belangrijk niet. Club Brugge - Manchester United : niet te geloven dat we zo'n affiche op ons bord geserveerd krijgen."

3
GETTY

De Sutter: "Manchester wordt uniek"

Tom De Sutter beseft dat de kwalificatiekansen voor Club klein zijn tegen de Engelse grootmacht. "Je weet echter nooit hoe de bal rolt. Een indrukwekkender tegenstander loten, is ondenkbaar. Voetballen op Old Trafford is gewoon top op alle vlakken. Besiktas was al redelijk uitzonderlijk, maar Manchester wordt hoe dan ook uniek."

Volgens Victor Vazquez hoort de dubbele ontmoeting met ManU thuis in de categorie A+. "Een confrontatie met zo'n topclub kom je maar enkele keren in je carrière tegen. Alle ambitieuze voetballers willen wekelijks zo'n tegenstander treffen. Je hoort me dus zeker niet mopperen. Liever United dan een vervelende trip naar Shaktar."

Lees meer