2 Alexander-Arnold met ballenjongen Oakley Cannonier.
rv Alexander-Arnold met ballenjongen Oakley Cannonier.

‘Geniale ingeving’ die leidde tot cruciale goal Origi was geen toevalstreffer, ballenjongen oogst lof

Helden genoeg, gisteravond op Anfield. Divock Origi. Georginio Wijnaldum. Trent Alexander-Arnold. Én de veertienjarige Oakley Cannonier, de ballenjongen die een rolletje speelde bij de cruciale 4-0 van ‘The Reds’.

Eerst dit. De snelle hoekschop van Alexander-Arnold was niet zomaar een toevalstreffer, zo weet The Independent. Uit hun analyses van de matchen van Barcelona leerden ze bij Liverpool dat de concentratie bij de spelers van Barça geregeld (even) wegebt wanneer ze een vrijschop, inworp of hoekschop tegen zich gefloten krijgen. “Zelfs als de beslissing van de scheidsrechter duidelijk juist was, uitten ze soms hun ongenoegen”, schrijft het Britse medium.

Reds-manager Jurgen Klopp en zijn staf zagen kansen. De Duitser gaf aan zijn spelers mee om niet te talmen bij spelhervattingen - kansen zouden er sowieso komen. Die boodschap werd overigens niet enkel verspreid binnen de kleedkamer, maar binnen de hele club. Carl Lancaster, die op het opleidingscentrum van Liverpool werkt en zich onder meer bezighoudt met de coördinatie van de ballenjongens,  speelde ook zijn rol. Hij gaf dezelfde opdracht aan de ballenjongens mee als Klopp aan zijn spelers: voortmaken. (De tekst loopt verder onder de foto)

2 Trent Alexander-Arnold.
Action Images via Reuters Trent Alexander-Arnold.

Oakley Cannonier werd achter de goal geposteerd en de jongeling had de woorden van Lancaster duidelijk goed in zijn oren geknoopt. Met elf minuten te gaan en misschien wel verlengingen in het verschiet, zorgde Cannonier ervoor dat Alexander-Arnold niet te lang moest wachten op een bal aan de hoekschopvlag. De rechtsachter van de Reds legde het leer klaar, stapte even weg, tuurde naar rechts en haastte zich dan om Origi (perfect) aan te spelen. De rest is geschiedenis.

Wijnaldum, Origi en Alexander-Arnold waren gisteravond de gevierde mannen. Vandaag kwam Cannonier daar nog bij. Eenmaal de naam van de jeugdspeler van Liverpool begon te circuleren op Twitter, werd hij al snel overladen met lof. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Peeters

    Gewoon het werk van een ballenjongen, het is nog altijd de speler die eerst juiste pass moet geven en dan moet spits nog goed afwerken.

  • leetje van gorcum

    ik vind het leuk, meestal willen de grote voetbal ego's met de eer strijken. Dan zie je ook gelijk hoe zo'n team als Liverpool in elkaar steekt. Nooit geen gedoe met dronken of vervelende spelers, gewoon een echt team.

Lees meer