4
AP

Exclusief voor abonnees

"Putain, Griezmann": Onze Chef Voetbal ziet hoe Club Simeone op rand van zenuwinzinking brengt, maar weer geen punten sprokkelt

Club Brugge beukt en beukt op de deur maar krijgt de poort naar puntenwinst in de Champions League maar niet open. In een regie van Ivan Leko bracht Club Diego Simeone op de rand van een zenuwinzinking - zijn ontlading na de winning-goal verklapte alles. Putain, Griezmann.

Het verhaal gaat dat de menselijke wil veel sterker is dan men denkt. Weet u nog: Adidas speelde daar in het verleden op in met de slogan: 'Impossible Is Nothing'. Zo is de mentale ontwikkeling tevens de basis van de Japanse krijgskunst.

Ivan Leko - was-ie een Samoerai, hij wil met de hand beton doormidden klieven. Hij is niet normaal, a special one. Gelóven dat je Atlético Madrid kunt bedwingen is één, dat trachten voor elkaar te krijgen met middelen waar elk weldenkend mens voor terugdeinst, getuigt van de mentale overtuiging die hem zo apart maakt. Met Thibaut Vlietinck? Zonder Nakamba? Met dezelfde veldbezetting als in de Jupiler Pro League? Ach, man - Leko doet zijn witte sloefkes aan. Zit mijn dasje goed? Zit mijn jasje goed? En en avant!

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carina Stulens

    Op de rand van een zenuwinzinking...is dat niet een beetje overdreven. Simeone deed een paar aanpassingen tijdens de rust en Club Brugge wist daar geen raad mee. En Leko (inderdaad aartslelijk die witte schoenen onder een kostuum) wist zijn ploeg wel goed te plaatsen voor de wedstrijd maar had helemaal geen antwoord op de aanpassingen van de Simeone tijdens de rust. Resultaat weeral niets en op weg naar een 0/18.

  • Tim Peeters

    Ik vond dat Brugge een uur goed meevoetbalde, een wereldgoal wist te maken maar uiteindelijk simpel de wet van de sterkste onderging. De 2 belangrijkste matchen komen nu tegen Monaco. Als je een geslaagde campagne wil, moet je nu 4 op 6 halen tegen een zwalpend en leeggekocht Monaco.

Lees meer