3 Zidane en Heynckes vorige week in de Allianz Arena.
EPA Zidane en Heynckes vorige week in de Allianz Arena.

"We zullen boven onszelf moeten uitstijgen. Maar vergeet niet dat het voor Real ook een zeer lastige match is"

Bayern München kan vanavond in Spanje voor de zesde keer de finale bereiken van de Champions League. Daarmee zou de Duitse grootmacht het record van AC Milan, Juventus en Real Madrid evenaren. 

Coach Jupp Heynckes beseft dat zijn ploeg na de nederlaag vorige week in München (1-2) voor een loodzware opdracht staat. "Het wordt extreem moeilijk. We zullen boven onszelf moeten uitstijgen. Mijn ploeg is daartoe in staat", zei de 72-jarige coach, die mogelijk aan zijn laatste optreden begint op het kampioenenbal. "Maar vergeet niet dat het voor Real Madrid ook een zeer lastige wedstrijd is."

Heynckes, die niet over de geblesseerde aanvaller Arjen Robben kan beschikken, weet wat zijn ploeg in het Bernabeu moet doen om de eindstrijd te halen. "We zullen efficiënter moeten zijn als in onze thuiswedstrijd", doelde hij op de vele kansen die Bayern liet liggen. "We scoren het hele seizoen al veel en makkelijk. Hopelijk halen we nu in Madrid ook weer ons vertrouwde rendement."

3 Varane zet Lewandowski van de bal in de heenmatch in München.
AFP Varane zet Lewandowski van de bal in de heenmatch in München.

Heynckes sprak een dag voor de kraker zijn volste vertrouwen uit in aanvaller Robert Lewandowski, de Pool die in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid enkele grote kansen liet liggen. "Hij kan op mijn volledige steun rekenen. Iedere aanvaller heeft periodes waarin hij niet scoort. Met Borussia Dortmund heeft hij al eens vier doelpunten gemaakt tegen Real Madrid. Wie weet wat Robert nu in deze return laat zien?"

Thomas Müller, die evenals Lewandowski teleurstelde in de thuiswedstrijd tegen de titelhouder, heeft in zeven voorgaande duels met Real Madrid nog niet één goal gemaakt. "Is dat zo? Dan wordt het de hoogste tijd", glimlachte de man die met 42 treffers al wel de Duitse topschutter is in de Champions League.

3 Jupp Heynckes.
REUTERS Jupp Heynckes.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mohamed Halmaoud

    Gewoon hetzelfde resultaat als Juventus, dat is ruim voldoende. Zelfs als Ronaldo weer een kadopenalti gaat krijgen.

Lees meer