6 Huisanalist Marc Degryse heeft het ondanks de nederlaag over een opsteker voor Racing Genk.
Photo news Huisanalist Marc Degryse heeft het ondanks de nederlaag over een opsteker voor Racing Genk.

Exclusief voor abonnees

“Wie vooraf had gezegd dat Genk tot de laatste minuut zou strijden voor een punt, zou zijn weggelachen”

“Om te beginnen: alle begrip voor de veldbezetting waar Felice Mazzu gisteren voor koos. Voor het eerst stond Genk met drie centrale verdedigers en met drie mensen centraal op het middenveld ervoor, om de ruimtes zo klein en onbespeelbaar mogelijk te maken voor Liverpool. Het was een keuze ingegeven door de kwaliteit van de tegenstander en door de situatie waar Genk in zit – ze wilden geen opendeurdag houden en een ­afstraffing oplopen. Voor het eerst met zo’n opstelling verdedigen, dat ging nog wel, het probleem was eerder in balbezit. Je zag dat de aanvallers dat niet gewend ­waren – aan hun timing bij het diep gaan, wanneer ze moesten afhaken en de bal bijhouden... Dat is niet makkelijk tegen een verdediging die zo hoog druk zet als Liverpool. Ito en Samatta probeerden wel in de rug van Van Dijk te kruipen, maar Liverpool ving dat verdedigend goed op. Maar nood breekt wet: voor Genk kwam het aan op overleven, niemand gaf een stuiver voor hun kansen. In die omstandigheden was de 1-1 aan de rust een onverhoopt resultaat.”

6
Photo News

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Steyaert

    Wat zei Klopp? Ga met mijn sterkste team spelen. Ja, zondag komend tegen Manchester City. De onverwachte uitslag die Genk behaalde klink wel mooi in de oren van de Genksupporters maar geeft wel niet het verloop van de wedstrijd weer? Als een bijna overjaarse zich kan permiteren net als in Genk, zich rot te amuseren en een Moh Salah die er plezier in had meerdere kansen de nek om te wringen, zeg alles over de ingesteldheid van Liverpool: geen negatieve verrassingen

  • Ingrid Charlier

    sommigen zijn hier weer appelen met peren aan het vergelijken. Proficiat Genk tegen het grote Liverpool waar 1 speler zoveel kost als de ganse ploeg van Genk samen. 2-1 is geen schande.

Lees meer