12
ANP
RMA
RMA
1
4
AJA
AJA

1-4! Ajax trakteert Real Madrid op historisch pak slaag en knikkert titelverdediger uit Champions League

Met het schaamrood op de wangen droop Real Madrid af. De titelverdediger incasseerde vanavond een historisch pak slaag van een beresterk Ajax (1-4) en ligt uit het kampioenenbal. De stoel van coach Solari wankelt harder dan ooit. De Nederlandse kranten zullen -na de knalprestatie van de Amsterdammers- morgen pagina’s te weinig hebben. Ajax voor het eerst sinds 2003 naar de kwartfinales.

Minuut 18: een volgepakt Bernabéu kijkt vol ongeloof naar het scorebord. Neres had er na een aanval uit het boekje zopas 0-2 van gemaakt. De naar schatting 4.000 meegereisde Ajax-fans door het dolle heen. De titelverdediger dán al op de wip. Gatenkaas achterin - zonder de geschorste generaal Ramos nog meer dan anders. Diezelfde Neres had halfweg de eerste helft zelfs de 0-3 aan de voet. Zijn stiftertje zoefde over Courtois, maar ook naast de kooi. Een striemend fluitconcert weerklonk bij het rustsignaal in de Spaanse hoofdstad.

En het werd nog straffer. Met een loepzuivere trap in de winkelhaak zorgde Tadic iets voorbij het uur voor 0-3. Wát een match speelde de Servische linkspoot. Asensio gaf de ‘Koninklijke’ nog even hoop, maar die werd vakkundig tenietgedaan door Schöne. Met een penseelstreek in de bovenhoek tekende die laatste voor het slotakkoord: 1-4. De grootste stunt uit de clubgeschiedenis was een feit. Propaganda voor het Nederlandse voetbal. 

12
AFP
12
AFP
12
AP
12
AFP
12
Photo News
12
AP
12
AFP
12
VI Images
12
AP
12
AP
12
EPA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dick van Aggelen

    Een flinke opsteker voor het gehele Nederlandse voetbal.

  • Henri Hendrickx

    Courtois is geen matchwinnaar en zonder Ronaldo wordt het meer dan duidelijk dat Real een ploeg op de terugweg is

Lees meer