5 Dusan Tadic en Matthijs de Ligt vieren in Madrid.
Photo News Dusan Tadic en Matthijs de Ligt vieren in Madrid.

Exclusief voor abonnees

Ajax bezorgt zelfs PSV’ers en Feyenoorders voetbalorgasme: “Een feestje om naar te kijken”

1-4! Ajax schudde dinsdagavond het Europese voetbal door mekaar. De Amster-dammers brachten er een heel land mee in extase. Zelfs de meest doorgewinterde PSV’ers en Feyenoorders genoten mee.

2,8 miljoen Nederlanders zagen het gebeuren op hun smart-tv, plasma of laptop. Ajax Amsterdam dat de Champions League-winnaar in Santiago Bernabéu overklast, aftroeft, te kakken zet en zo kan je nog wel even doorgaan. De zege van Ajax oversteeg de clubgrenzen. “Ik ben een Feyenoorder”, zegt Mario Been. “Maar ik heb er ook met enorm veel trots naar zitten kijken. Dat zo’n klein voetballandje dit nog kan. Dit was historie. Het had zelfs nog meer elan dan destijds met Van Gaal. Dit was nog eclatanter. Ajax was dodelijk effectief en voetbaltechnisch superieur aan Real, dat weliswaar maar een schim is van het Madrid met Ronaldo. Ik heb heel veel Feyenoord-vrienden, maar die waren dinsdag allemaal een beetje Ajacied. Dat moet kunnen. Je kan niet anders dan de kwaliteiten van dit Ajax erkennen.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Simonis

    Natuurlijk is dit voor het Nederlands voetbal heel goed. Enkel domme supporters van een andere club reageren met jaloerse berichten.

  • Peet V gilst

    ik ben Feyenoorder en heb niet gekeken. Ik heb enkel bewondering voor de prestatie...meer niet.

Lees meer