Screenshot

Arrogantie in 'pizzafilmpje' komt Meunier en co duur te staan

De spelers van PSG hadden zich ongetwijfeld héél wat anders voorgesteld bij de terugwedstrijd van hun achtste finale in het Camp Nou van FC Barcelona. En daar zijn zelfs bewijzen van, want onderstaand filmpje - opgenomen in een pizzeria - was in de aanloop naar die krachtmeting namelijk op internet verschenen. In de hoofdrol: Blaise Matuidi, Marco Verratti, Julian Draxler en vooral: Thomas Meunier.

"Stel dat we met 5-1 verliezen, maar dus wel geplaatst zijn voor de volgende ronde; zijn jullie dan tevreden?", zo vroeg Verratti zich af toen de wedstrijd in Camp Nou aan bod kwam. Waar Draxler en Matuidi nog voluit knikten dat de kwalificatie het belangrijkste was, was de vinnige Italiaan níet zo overtuigd. "Als ze me vóór de heenwedstrijd zouden gezegd hebben dat ik met dergelijke uitslag zou geplaatst zijn, dan zou ik gelukkig zijn geweest. Maar nu zou ik echt 'pissed' zijn."

Enter Thomas Meunier:

Meunier: "Natúúrlijk moet je dan pissed zijn. Als je met 5-1 verliest, dan gaan de mensen je uitlachen."
Verratti: "Ja, maar je hebt dan wel vier goals gemaakt in de heenmatch."
Meunier: "Ik snap wat je bedoelt, maar mensen zullen al gauw zeggen 'We dachten dat PSG sterk was, maar als je ziet dat ze met 5-1 verliezen in Barcelona zullen ze wellicht niet zó sterk zijn'. Dat is niet de bedoeling."

Nadien ging het nog even over hun ideale wedstrijdverloop, maar dat is intussen pas écht praat na de vaak natuurlijk...

De bewuste passage in de video hieronder vanaf 2:20:

Maar Meunier en Verratti zijn niet de enigen die zich op voorhand toch een beetje té arrogant gedroegen:

Lees meer