11
REUTERS
BAR
BAR
3
0
MUN
MUN

Barcelona dolt met United, weergaloze Messi dirigeert Catalanen naar halve finale

Voor het eerst in vier jaar heeft FC Barcelona zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Lionel Messi kroop nog maar eens in de rol van uitblinker en stuwde de Catalanen naar een 3-0-zege tegen Manchester United. Barcelona won ook al de heenmatch op Old Trafford. Romelu Lukaku viel bij United na 73 minuten in.

Manchester United had een nóg grotere stunt nodig dan vorige maand, toen het PSG uit het miljoenenbal knikkerde. Volgens de statistieken had Barcelona 94 procent kans om door te stoten naar de halve finales. Bovendien verloren de Catalanen hun laatste dertig Champions League-duels in eigen huis niet én zijn Engelse tegenstrevers de favoriete prooien van Lionel Messi: hij scoorde er voor vanavond al 22 keer tegen. Een wonder was nodig, zonder Romelu Lukaku. De Rode Duivel keek na zijn minder optreden op Old Trafford toe vanop de bank.

Ga er maar aanstaan dus, maar United trok zich in de eerste minuten niets aan van bovenstaande weetjes. Al na 33 seconden kon de 0-1 zomaar. Rashford ging achter een knappe pass van Pogba en punterde tegen de dwarsligger. Ook een tweede en derde verwittiging volgde: The Red Devils bleken allerminst onder de indruk. Wel mocht het niet mopperen toen Barça via een tussenkomst van de VAR geen penalty kreeg na een tikje van Fred op Rakitic. 

11
REUTERS

Blunder De Gea

Maar twee factoren deden het spelbeeld volledig kantelen. Enerzijds Lionel Messi - uiteraard. De Argentijn was op het kwartier in de kluts sneller op de bal, speelde door de beentjes van Fred en krulde de openingstreffer vervolgens enig mooi in het hoekje. Vier minuten later kon de grootmeester weer juichen, al was een dankwoordje aan De Gea dit keer op z’n plaats. De Vlo trapte zwak, maar de goalie van United liet het leer zomaar glippen. Hij kreeg het schaamrood op de wangen.

11
RV

Wat volgde na de 2-0 was een Barça-show met Messi als dirigent. Versnellen, dribbelen, met piekfijne passjes strooien en zo nu en dan De Gea onder vuur nemen. Het was zo een dag. Als God zich amuseert, valt er weinig te beginnen... Ook de andere pionnen van de Blaugrana deden lustig mee. Rakitic vond De Gea op z’n weg, Sergi Roberto deed hetzelfde na goed voorbereidend werk van Alba. 2-0 aan de rust. 

Ook na de pauze stond er maar één ploeg op het veld. Messi miste vanop de rand van de zestien z’n hattrick, de geplaagde Coutinho zorgde dan maar voor de derde Spaanse treffer. En hoe. De Braziliaan sneed naar binnen en knalde heerlijk in de rechterbovenhoek. Eén minuut later was het ei zo na weer raak, Messi z’n omhaal ging maar net naast. Een kat- en muisspel was het, al daalde de intensiteit vanaf minuut 70 met zienderogen. Romelu Lukaku was nog een invalbeurt van een dik kwartier gegund, maar ook met hem in de ploeg bleef een Engelse eerredder uit. Lingard trapte nog over en naast. Ter Stegen redde een kopstoot van Sanchez.

Voor het eerst sinds vier jaar zit Barcelona in de halve finales van de Champions League. De voorbije drie jaar gingen ze er telkens uit in de kwartfinales.

11
Photo News
11
AFP
11
REUTERS
11
REUTERS
11
AFP
11
REUTERS
11
REUTERS
11
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frank veus

    Al goed dat Lukaku niet meedeed , nu speelde Man United met 11 spelers en doet Lukaku mee dan spelen ze met 10 .

  • eric debanne

    Freddy Madou : met Lukaku hadden ze gewonnen ......??? Wat een grap !!! Hij zou geen bal geraakt hebben tegen deze wereldploeg met de beste speler aller tijden !

Lees meer