4
AFP

BATE en Leverkusen bewijzen Barcelona dienst met draw

Nog voordat FC Barcelona deze avond is begonnen aan de vijfde groepswedstrijd in de Champions League, weet de titelverdediger zich al zeker van een plaatsje bij de laatste zestien. De Catalaanse club gaat door naar de knock-outfase omdat BATE Borisov en Bayer Leverkusen in Wit-Rusland gelijk speelden: 1-1.

De thuisclub kwam op eigen veld razendsnel op voorsprong door een doelpunt van Michail Gordeychuk. Eén minuut en acht seconden was het duel aan de gang toen zijn eenvoudige schot door de benen van de blunderende Duitse keeper Bernd Leno rolde. Het snelste doelpunt tot dusver dit seizoen in de Champions League.

Ondanks diverse doelpogingen van Leverkusen bleef BATE lang overeind, tot de 68e minuut. Admir Mehmedi leek de bal te willen voorzetten, maar trof daarmee raakl. Beide ploegen houden door het resultaat in ieder geval nog even hoop op een vervolg op het Europese miljoenenbal.

FC Barcelona komt in een rijtje met Real Madrid, Manchester City en Zenit Sint-Petersburg, de clubs die zich eerder al kwalificeerden voor de volgende ronde.

4
AP
4
AP
4
EPA

Lees meer