3 Sander Berge
VTM NIEUWS Sander Berge

Berge: “Het ging te snel voor ons op dit niveau” - De Norre: “Wíj hebben Vandevoordt in de ‘shit’ geduwd”

Opnieuw een teleurstelling voor RC Genk. 4-0 tegen Napoli en 1 op 18 in de Champions League. “We zijn niet goed genoeg voor dit niveau”, was Sander Berge eerlijk.

“We hebben niet goed gespeeld”, zuchtte Sander Berge. “Neen, we zijn niet klaar voor dit niveau, das nu wel duidelijk. De tegenstanders waren te sterk. Na ruim een half uur stond het alweer 3-0 en was het voorbij. Kijk, we tonen af en toe wel goeie dingen, maar laten ook zien dat we nog jonge spelers zijn die te veel weggeven. het gaat te snel voor ons op dit niveau. Het gaat al moeilijk in de Jupiler Pro League, laat staan hier. Dit is frustrerend. We wilden het Napoli moeilijk maken en we wisten dat ze in een mindere flow zaten. Maar dat lukte niet. Het moest beter. Geen enkele keer konden we 90 minuten goed presteren.”  Komende zaterdag volgt het competitieduel tegen Waasland-Beveren. “Dat is belangrijker dan dit, we hebben wat goed te maken in de Belgische competitie.” 

3 Berge (l) en Maehle
Photo News Berge (l) en Maehle

De Norre: “We hebben Vandevoordt in de shit geduwd” 

Dewaest over Vandevoordt: “Fouten maken kan gebeuren” 

“We hebben de wedstrijd in de eerste helft weggegeven. Onze kansen hebben we niet benut en defensief moeten we meer solide zijn. Dat Maarten Vandevoordt een moeilijk Champions League-debuut beleefde? Ja, maar hij is een jonge keeper. Die kunnen fouten maken. Liever nu een fout dan in belangrijkere wedstrijden, zoals die van zaterdag tegen Waasland-Beveren. Maarten heeft veel talent en hij heeft nog zijn match gespeeld.”

Hoe dan ook is het Europese verhaal van Genk voorbij dit seizoen. “In de Champions League spelen was een droom met een mooie loting, maar het was zeer moeilijk. We hebben we veel geleerd, al hadden we toch meer goals en punten willen pakken.” 

3
Photo News

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    De aankoop politiek van Genk is goed voor de Belgische competitie maar helemaal niets voor de C-L. Zeer jonge talent spelers aankopen en laten doorgroeien is goed maar hebben tijd nodig en dat bestaat niet in de C-L, zelf in de eigen competitie zal het een tijd duren om op niveau te komen. Kritiek op spelers en trainers is totaal onterecht want de aankoop visie zit bij De Condé en het bestuur.

  • Peter Thys

    Tja eerlijke analyse die De Norre maakt en uiteindelijk is dat ook zo, een zeventienjarige hoeft niet alleen alle zorgen van een falende ploeg op te lossen.Flauwe verdediging, nog meer falende aanval geeft dit resultaat en de scheidsrechterlijke fouten of moet ik zeggen voorkeuren maakten het alleen nog erger.

Lees meer